Érintsd meg, ha tudod
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még mindig pokoli hideg van, már ha ez önmagában nem lenne paradoxon. És bizony kesztyűben ilyenkor a legtöbb telefon képernyője megadja magát. Kivéve, ha van célszerszám.

Hidegben az ember rétegesen öltözködik, ahogy azt az anyukája mondta neki. Ha tényleg hideg van, akkor kesztyűt is vesz. Ha pedig kesztyűt vesz, akkor megszűnik az a bőrfelület, amin keresztül az emberi test feszültségét a kapacitív technológiát használó képernyők érzékelnék, így nem működnek. Leegyszerűsítve olyan, mintha szigetelőszalaggal körbetekernél egy ceruzaelemet. Épp ezért speciális kesztyűre van szükséged, ha végtagfagyás nélkül szeretnél abszolválni egy hívást a buszmegállóban. Az Isotoner cég kesztyűi az Ace Ventura első részében is masszívan promózva lettek, most egy kifejezetten erre a célra készült kézrevalóval állt elő.

A beszédes nevű SmarTouch kesztyű az ujjbegyekbe varrt speciális szálakon keresztül biztosítja, hogy az áram a kezünkből a kapacitív érintésérzékeny felületre jusson. Ezen a télen elmaradnak a nem fogadott hívások a hidegben.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.