Feltámad a diavetítő – Mini Instagram-projektor

Amikor már azt hittük, hogy az okostelefonok és a digitális fényképezőgépek uralmát lehetetlen megtörni, feltűnik a színen egy miniatűr projektor, mely az Instagram sikerére építkezve élesztené fel a jó öreg diavetítő-technológiát.

A nosztalgikus élménygenerátorok netovábbja egyértelműen a diavetítő: ki ne emlékezne azokra a téli estékre, amikor anya és apa elővette a szekrényből, és pillanatokon belül meg is kezdődött a családi mesélős vetítés. Bár sokan nem is gondolnánk, a diavetítők az elmúlt évtizedekben nem tűntek el teljesen a föld színéről, a játékboltok polcain mind a mai napig ott figyelnek a diafilmmesék, átlagosan 1500–2000 forintért. Most viszont nem erről, hanem egy vadonatúj mini diavetítő-megoldásról lesz szó.

A Projecteo gyakorlatilag egy gyufásdoboz méretű miniatűr projektor, mely egy, a méretéhez képest hatalmas fényerejű LED-ből, egy kis optikából, egy forgatható tárcsából és egyetlen nyomógombból áll. Az okostelefonos Projecteo alkalmazás révén pillanatok kiválaszthatjuk azt a kilenc Instagram képet, melyet egy 35 milliméteres normál filmkockán viszont szeretnénk látni. Az előhívást egy amerikai cég végzi el, amely a filmkockán szereplő képeket egy apró korongra illeszti rá.

A kilenc felvételt tartalmazó korongot aztán csak be kell helyezni a projektorba, rá kell nyomni a bekapcsológombra, majd pedig a lemezke tekergetésével lépkedhetünk a fotók között. A vetítéshez persze nem árt elsötétíteni a szobát, a vetített kép mérete pedig maximum 75 centiméteres lehet. A Projecteo első működőképes prototípusai már elkészültek, és az év végén vagy jövő év elején a tömeggyártás is megkezdődik majd.

Tovább:
A friss Player-cikkekhez
A tech-újdonságokhoz
Ákos-interjúnkhoz 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon