Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Wii U-ból majdnem 800 ezret adtak el az első hónapban, a népszerűségnek viszont árnyoldalai is vannak, mert a játékgép a tolvajok körében is sláger lett. A John F. Kennedy repülőtérről közel félmilliárd forint értékű konzolt loptak el.

Az elektronikai árucikkek lopásából igen komoly haszonra tudnak szert tenni a bűnözök, akik mostanság már nemcsak mobiltelefonokat és tableteket lopnak nagy tételben, hanem játékkonzolokat is. Alig pár hete történt, hogy az egyesült államokbeli JFK repülőtéren 1,5 millió dollár, vagyis mintegy 335 millió forint értékben 3600 darab Apple iPad mini tabletet tulajdonítottak el ismeretlenek, az elmúlt hétvégén pedig egy ugyancsak amerikai reptéren történt hasonló, ezúttal játékgépekkel kapcsolatos nagy értékű lopás.

Rendőrségi beszámolók szerint a felkészült tolvajok szombat este kilenc óra körül érkeztek meg járműveikkel a Seattle Air Cargo területén található SeaTac raktárba, ahol targoncákkal kényelmesen telepakoltak áruval két kamiont és egy kisebb teherautót. A jelentések arról szólnak, hogy körülbelül hétezer darab Nintendo Wii U konzolt vittek el az illetéktelen behatolók, az ily módon okozott kár összege pedig meghaladja a kétmillió dollárt (450 millió forint).

A SeaTac alkalmazottai másnap dél körül vették észre, hogy hatalmas mennyiségű játékgép hiányzik a raktárból. A nyomozás jelenlegi szakaszában egyelőre még nem lehet tudni, kik, illetve pontosan hányan követték el minden idők egyik legnagyobb értékű játékkonzol-lopását.

A Nintendo Wii U-t november 18-án dobták piacra az Egyesült Államokban, Európában pedig hivatalosan november 30-án debütált a készülék kereskedelmi forgalomban. December közepéig világszerte mintegy 765 ezer példányt adtak el a kijelzős kontrollerrel ellátott, 300 dolláros listaárú gépből. A konzolt szeptemberben mi is rendesen kiveséztük.

Tovább:
A techrovat legfrissebb híreihez
Teszteltük az LG 3D-s csúcstévéjét
Hajlékony és átlátszó – Tudj meg mindent a jövő mobiltelefonjairól

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.