Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nokiásoknak ugyanazért nem lopják el a pénztárcáját, amiért a kulcsukat sem vesztik el soha és a laptopot sem felejtik bent az irodában: mert a tárgyra szerelt kis csipogó azonnal üvölteni kezd, amint kikerül a telefon bluetooth-egységének a hatósugarából.

A nagyjából kulcstartó méretű Treasure taget a Nokia Lumia Black frissítéssel rendelkező telefonokkal lehet párosítani, egy telefonnal maximum négyet, így biztosítva, hogy soha nem veszítjük szem elől az értékeinket. Ha valamilyen úton-módon mégis kikerülne a Bluetooth hatósugarából anélkül, hogy észrevennénk, akkor sincs baj, ugyanis a Treasure tagek helyzetét a HERE navigációs rendszerrel vagy a térképalkalmazással is nyomon követhetjük.

Az ötlet ugyan nem teljesen új (a Wallett trackerről korábban már írtunk is), de a méretéből fakadóan mindenképpen praktikusabb, mint az eddigi próbálkozások, így szerintünk megéri rááldozni azt a 25 eurót (kb. 7800 forintot), hogy biztonságban tudjuk az értékeinket.

Egy dologra sajnos a Treasure tag sem képes: a működési elvéből fakadóan a telónkat nyilvánvalóan nem tudjuk vele felcímkézni, de szerencsére léteznek más, hatékony módszerek, amelyekkel a telefonunkat is mindig biztonságban tudhatjuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.