A Microsoft kis híján évekkel beelőzte az Apple-t és a Samsungot ezzel a telefonnal

Keret nélküli telefon? Áhh, a Microsoftnak már 2014-ben volt. Sőt, annyira jól ment nekik, hogy végül be sem mutatták a forradalmi megoldást.

Merthogy ahogy átvették a Nokiától a Lumia-sorozatot 2014-ben, első lendületből majdnem ki is hoztak egy teljes kijelzős (avagy keret nélküli) mobilt, ami évekkel megelőzte volna a korát.

Hogy hogyan reagáltak volna az emberek a nem mindennapi Lumiára (amiből a Windows Centralnak sikerült valahogy szereznie egy működő példányt), már sosem fog kiderülni. Az biztos, hogy a Sharp ugyanabban az évben bemutatott, Aquos Crystal névre keresztelt teljes kijelzős telója szinte teljesen észrevétlen maradt, de valószínű, hogy ha a Microsoft próbálkozik hasonlóval, annak azért komolyabb visszhangja lett volna.

Pláne, hogy a Microsoft nem egy csúcskategóriás mobilban mutatta volna be a forradalmi kijelzőt, hanem egy teljesen fapados, kábé 200 dolláros Lumiában. Hogy mi volt vele a baj, nem tudjuk, de az biztos, hogy a kijelző aljára száműzött előlapi kamera például nem lett volna a legjobb megoldás (bár a Xiaomi néhány évvel később lazán bevállalta ezt a megoldást a zseniális Mi MIX-nél, ami tulajdonképpen elindította a keret nélküli kijelzős divatot).

A teljes kijelzős Lumia mondjuk valószínűleg nem sok mindent változtatott volna meg hosszú távon, egyrészt, mert a kijelző ellenére sem lett volna egy lenyűgözően szép telefon, másrészt, mert a Lumiák alig két évvel későbbi "halálát" elsősorban nem a telefonok minősége, hanem a Windows Phone operációs rendszer okozta, aminek utódjáról, a Windows Mobile-ról éppen néhány napja derült ki véglegesen, hogy leállítják a további fejlesztését.

(Fotó: Windows Central)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon