Őrület, hogy kell felszállni ezzel a repülőgéppel

A repüléssel egy baj van: hogy borzasztóan drága, de az Archaeopteryx repülőgéppel most minden eddiginél olcsóbban emelkedhetsz a levegőbe.

Egész pontosan 73 ezer euróért, ami még mindig jó húszmillió forint, de így is jóval olcsóbb, mint a legolcsóbb "valódi" repülőgépek.

Hogy miért nem valódi? Mert a svájci Rupper Composite által gyártott Archaeopteryx egy vitorlázó repülőgép, és azok közül is egészen egyedi: a gép alján van egy önmagától nyíló és csukódó ajtó, így elég felmenned egy dob tetejére, a fejedre kapnod a repülőt, aztán jól nekifutni. Amint a levegőben vagy, a nyílás automatikusan bezáródik, így nem kell attól félned, hogy a repülés zuhanással fog végződni.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy a mindössze 63 kilogrammos gép már egészen valószínűtlenül alacsony sebességnél is képes a levegőbe emelkedni, ahol ideális esetben akár 130 km/h-s sebességig képes gyorsulni.

A legolcsóbb változatnál a leszállás is ugyanúgy megy, mint a felszállás, vagyis kerekek helyett a lábaddal kell letenned a gépet, de a bemutató videó alapján ez nem annyira meredek, mint ahogy hangzik.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon