Őrület, hogy kell felszállni ezzel a repülőgéppel

A repüléssel egy baj van: hogy borzasztóan drága, de az Archaeopteryx repülőgéppel most minden eddiginél olcsóbban emelkedhetsz a levegőbe.

Egész pontosan 73 ezer euróért, ami még mindig jó húszmillió forint, de így is jóval olcsóbb, mint a legolcsóbb "valódi" repülőgépek.

Hogy miért nem valódi? Mert a svájci Rupper Composite által gyártott Archaeopteryx egy vitorlázó repülőgép, és azok közül is egészen egyedi: a gép alján van egy önmagától nyíló és csukódó ajtó, így elég felmenned egy dob tetejére, a fejedre kapnod a repülőt, aztán jól nekifutni. Amint a levegőben vagy, a nyílás automatikusan bezáródik, így nem kell attól félned, hogy a repülés zuhanással fog végződni.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy a mindössze 63 kilogrammos gép már egészen valószínűtlenül alacsony sebességnél is képes a levegőbe emelkedni, ahol ideális esetben akár 130 km/h-s sebességig képes gyorsulni.

A legolcsóbb változatnál a leszállás is ugyanúgy megy, mint a felszállás, vagyis kerekek helyett a lábaddal kell letenned a gépet, de a bemutató videó alapján ez nem annyira meredek, mint ahogy hangzik.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon