Nem elég, hogy tökéletes állapotúra restaurálták, még műszakilag is felújították ezt a ’68-as Dodge Chargert. Szerencsére nem elektromos hajtás került bele, hanem a 7,2 literes V8-as motorja helyett kerestek hozzá valami nagyobbat.

A képeket elnézve ez egy tökéletes állapotban lévő Dodge Charger, ami 1968-ban készült, ennek a szériának az első gyártási évében. A fekete fényezés, a piros bőrbelső és a 15 colos kerekek is mind fantasztikusan néznek ki, és mivel ez az R/T változat, ezért a 7,2 literes V8-as motor dorombolt benne 375 lóerővel. Eredetileg.

2013-ban indult a Charger felújítása, és két éven keresztül tartott, amelynek során nemcsak a karosszériát és az utasteret tették rendbe, de a műszaki tartalmát is felpiszkálták. Szerencsére nem elektromos hajtásra cserélték a V8-ast, hanem egy még nagyobb V8-asra.

9,4 literes lett a Hemi-motor, és háromfokozatú automata váltón izzasztja a hátsó kerekeket.
Miután elkészült a Charger, a fékpadon 780 lóerős teljesítményt adott le, ami az eredetinek bőven a kétszerese.

A restaurálása óta mindössze száz mérföldet futott, tehát még mindig kitűnő állapotban van, és így került a Bring a trailer aukciójára, ahol 116 ezer dollárt, azaz 42 millió forintnak megfelelő összeget adtak érte.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha elromlik az autód az autópályán és csak 70-nel tud menni, ki ne menj a leállósávba, mert még egy százezres csekket is kapsz!