Meglepő helyről érkezik az Alfa Romeo új vezető formatervezője, Alejandro Mesonero-Romanos ugyanis a Dacia és Lada dizájnstúdiójából költözik át az olasz márkához.

Kevesebb, mint egy év után adhatja fel a Dacia és a Lada vezető formatervezői posztját Alejandro Mesonero-Romanos, hogy az Alfa Romeo dizájnere legyen. Luca de Meo még 2020-ban került a Renault-csoport élére a Seattól, és magával csábította korábbi kollégáját is, hogy megtervezze a jövő Dacia- és Lada-modelljeinek arculatát.

Alejandro Mesonero-Romanos mutatta be a Dacia új arculatát előlegező Bigster tanulmányt

A mindig jól értesült Automotive News szerint a spanyol szakember olyan ajánlatot kapott, amit nem tudott visszautasítani,

és idén nyártól az Alfa Romeo torinói dizájnstúdióját vezeti. Alejandro Mesonero-Romanos nevéhez fűződik a Seat megújítása, 2011 óta olyan látványos modellek viselik a keze nyomát, mint a Seat Leon és a Cupra Formentor.

Jól néznek ki az új Seatok, és ebben Alejandro Mesonero-Romanos keze van benne

Az Alfa Romeónál a márka arculatának felfrissítésén kívül az egyik első feladata lehet a kínálat legkisebb szabadidő-autója, a Brennero néven emlegetett, és az Opel Mokka testvéreként érkező modell tervezésének befejezése. A korábbi munkáit látva nem aggódunk az Alfa Romeo jövőjét illetően, legalábbis ami a dizájnt illeti.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Vettel pótolhatja Hamiltont, ha visszavonul a brit?