A Ferrari csapatfőnöke Charles Leclerc-ről.

A Ferrari ügyeiben mindig jól értesült Leo Turrini szakíró nemrég arról írt, hogy Charles Leclerc több sikertelen szezon után, a szerződése 2024 év végi lejártával elhagyhatja az olasz istállót, és a Mercedeshez szerződhet Lewis Hamilton utódjaként és George Russell csapattársaként. Turrini erről úgy írt, hogy „nyílt titok”, hogy a két fél már tárgyal egymással.

A múlt hétvégi Azeri Nagydíj versenyhétvégéjét követően a Ferrari (új) csapatfőnöke, Frédéric Vasseur reagált a pilótájával kapcsolatos híresztelésekre – pont úgy, ahogy az ilyenkor szokás:

„A Charlesról és a Mercedesről szóló pletykák baromságok! Charles azt mondta, hogy imádja a Ferrarit, és a Ferrarival akar nyerni. Az idény elején járunk, ilyenkor sok hasonló pletykát fogunk még hallani, de nem aggódunk."

A Ferrari nehézségekkel küzd ebben az idényben is, hiába van lenyűgöző egykörös, azaz kvalifikációs tempója, azt versenytávon egyelőre nem tudják futamgyőzelemre váltani. A bakui versenyhétvégén a maranellóiak éppen pole pozíciót is elloptak a Red Bullok elől, ráadásul Leclerc szerezte meg a sprintfutam és a futam első rajtkockáját, aki végül egy második, illetve egy harmadik helyre tudta csak váltani azokat a versenyeken.

(Forrás: Gpfans.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Egyetlen feltétellel igazolná le Lewis Hamiltont a Haas

El tudnád képzelni Lewis Hamiltont a Haasnál?

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés