Nagyot szólna, az biztos.

Charles Leclerc és a Ferrari még nem hosszabbított egymással, a fiatal monacói szerződése a 2024-es szezon végén lejár. Az olasz istálló ügyeiben mindig jól értesült Leo Turrini szakíró pedig figyelmeztet, azt írja ugyanis, hogy

„nyílt titok, hogy Leclerc tárgyal a Mercedesszel. Mindenki tud róla a leghátsó maranellói garázstól az Indiai-óceánig”.

Állítólag Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök látókörében van a 25 éves pilóta, akit George Russell csapattársaként tudna elképzelni, amennyiben Lewis Hamilton a visszavonulás mellett döntene egyszer – a brit úgy kommunikál F1-es jövőjéről, hogy ő addig marad, amíg csapata hasznára van.

Mindezzel kapcsolatban John Elkann Ferrari-elnök bátyja, Lapo Elkann – aki egyébként semmilyen hivatalos szerepet nem tölt be a Ferrarinál – a Twitter-oldalán azt írta, hogy „ezek hamis és valótlan dolgok”.

Akárhogy is van, abban biztosak lehetünk, ha a Ferrari nem gurít valami nagyot ebben és/vagy a következő idényben, akkor az igencsak ambíciózus Leclerc megtartása nem ígérkezik könnyű feladatnak, pláne, ha közben Hamilton szögre akasztja a sisakját – egyébként nem ez az első eset, hogy a Mercedesszel hozzák szóba.

(Forrás: Scuderiafans.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Megváltoztatták az F1 egyik legfontosabb szabályát

Örülhetnek a pilóták és a csapatok is.

„Elárult és hátba szúrt a Red Bull”

Még mindig kísérti a dolog.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában