Már temetik a Ferrarit és Charles Leclerc-t is.

Kilenc futamot követően Max Verstappen és a Red Bull előnye is egészen tetemesnek tűnik a legnagyobb riválissal szemben, a holland pilóta 49 ponttal megy a harmadik Charles Leclerc előtt a világbajnoki tabellán a pilótáknál, míg a konstruktőri második Ferrari 76 pontos hátrányban van az osztrák istállóhoz képest a gyártók vb-rangsorában:

Persze a szezonból még 13 futam hátra van, vagyis sok minden történhet még az idény végéig, azt pedig már láthattuk – ráadásul éppen Charles Leclerc-től –, miként lehet néhány futam alatt elherdálni egy jókora, 34 pontos előnyt is. A Forma–1-et évtizedekig irányító Bernie Ecclestone szerint azonban nincs benne a pakliban, hogy a maranellói istálló innen fel tudna állni:

„Sokakkal egyetemben én is reménykedtem abban, hogy több mint 14 év után a Ferrari ismét felér a csúcsra. De most már sajnos azt kell mondanom, hogy aki továbbra is a Ferrarira és Leclerc-re fogad*, veszíteni fog. (...) Maxnak könnyű dolga lesz idén, már hat győzelme van a Red Bull-lal.”

A brit üzletember meg is indokolta, szerinte több fronton is akadnak gondok a Ferrarinál idén:

  • megbízhatósági gondok vannak az autóval,
  • a csapatszinten nem hoznak jó döntéseket, vagyis hiba csúszik a stratégiába, és
  • a pilóták is hibáznak.

* Megnéztük, a TippmixPrónál jelenleg 7-szeres szorzóval adják Leclerc világbajnoki esélyeit (Verstappenét 1,17-szeressel), míg a Ferrariét 4,90-szeressel (a Red Bullét 1,24-szeressel).

(Forrás: planetf1.com, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne