Nem a legizgalmasabb autó a Halálos iramban széria összes sportkocsija közül, de azért emlékezetes az a Corvette, amely az ötödik részben szerepelt. A filmhez épített példányok közül a legjobb állapotú most eladó.

A Shelby Cobra ellenfelének szánt Corvette Grand Sport eredetileg csak öt példányban készült még 1963-ban, ezért őrületes ritkaságnak számít, mára több millió dollárt ér. Nem is ezeket használták fel a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatásához, hanem az amerikai Mongoose Motorsports által épített replikákat, amelyek közül az egyik eladósorba került.

A filmhez készült replika a legapróbb részletig tökéletes másolata az eredeti Corvette Grand Sportnak, az eredetitől csak a nagyobb méretű, 17 colos kerekeivel tér el. A karosszériája acél vázszerkezetre került,

a hátsó kerekeket pedig egy 5,7 literes V8-as motor hajtja, 380 lóerős teljesítménnyel, automata sebességváltóval.

Összesen tizenkét példányt építettek a forgatáshoz, de ezek nagy része megsemmisült a kaszkadőrök munkája során,

csak három autó maradt fenn. A képeken látható örvend a legjobb állapotnak, ezt ugyanis csak a zöld háttér előtt, állványon állva használták, ami azt jelenti, hogy Paul Walker és Vin Diesel is ebbe kapaszkodott a legtöbbet.

A Corvette Grand Sport olyan kiváló állapotban úszta meg a forgatást, hogy a stáb egyik vezető tagja vette meg, tőle szerezte meg az illinoisi Volo Cars, ahonnan most bárki megvásárolhatja. Motor és váltó nélkül 85 ezer dollárról indul a licit,

a becslések szerint 95-100 ezer dollárt adnak majd érte, ami körülbelül 30 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A kipörgő kerekért és a kézifékes kanyarért is büntetnek ezentúl a rettenetes baleseti statisztikájú Romániában