A Taycan és annak Cross Turismo változata után újabb elektromos autón dolgozik a Porsche, a Macan második generációja is villanyautó lesz. Már tesztelik az álcázott prototípusát.

2013-ban jelent meg a Porsche kisebbik szabadidő-terepjárója, és a Macan öt évvel később, 2018-ban kapott egy nagyobb frissítést.

Formába hozták a Porsche sikermodelljét, itt a megújult Macan

Még inkább a Cayenne-re hasonlít a márka kisebbik SUV-je.

Az utódjának bemutatása már időszerű, és a stuttgarti gyártó el is árulta a terveit, ami szerint a Macan is villanyautó lesz, az Audi A6 e-tronhoz is használandó Premium Platform Electric padlólemezre épül.

Az elektromos Macan is megkapja majd a Taycanban látott 800 voltos rendszert,

ezért nagyteljesítményű hajtásra és villámgyorsan tölthető akkumulátorra számíthatunk. Mivel magas építésű szabadidő-autóról van szó, sokkal több hely marad az akkumulátornak, így a kapacitása még nagyobb kapacitású lehet, mint a Taycanban.

A Porsche a kategória legsportosabb modelljének szánja az elektromos Macant,

és ennek eléréséhez a számítógépes szimulációkon kívül a közúton tesztelt prototípusokkal összesen hárommillió tesztkilométert tesznek meg. A bemutatójára 2023-ig várnunk kell, de a Porsche még az idén előáll a benzines Macan megújult változatával.

Ez is érdekelhet:

A Porsche elektromos svájci bicskája: itt a Taycan Cross Turismo

Zéró emisszió, hatalmas erő, óriási csomagtartó, földúton is használható futómű és ráadásul még gyönyörű is az új Porsche Taycan Cross Turismo.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában