A Taycan és annak Cross Turismo változata után újabb elektromos autón dolgozik a Porsche, a Macan második generációja is villanyautó lesz. Már tesztelik az álcázott prototípusát.

2013-ban jelent meg a Porsche kisebbik szabadidő-terepjárója, és a Macan öt évvel később, 2018-ban kapott egy nagyobb frissítést.

Formába hozták a Porsche sikermodelljét, itt a megújult Macan

Még inkább a Cayenne-re hasonlít a márka kisebbik SUV-je.

Az utódjának bemutatása már időszerű, és a stuttgarti gyártó el is árulta a terveit, ami szerint a Macan is villanyautó lesz, az Audi A6 e-tronhoz is használandó Premium Platform Electric padlólemezre épül.

Az elektromos Macan is megkapja majd a Taycanban látott 800 voltos rendszert,

ezért nagyteljesítményű hajtásra és villámgyorsan tölthető akkumulátorra számíthatunk. Mivel magas építésű szabadidő-autóról van szó, sokkal több hely marad az akkumulátornak, így a kapacitása még nagyobb kapacitású lehet, mint a Taycanban.

A Porsche a kategória legsportosabb modelljének szánja az elektromos Macant,

és ennek eléréséhez a számítógépes szimulációkon kívül a közúton tesztelt prototípusokkal összesen hárommillió tesztkilométert tesznek meg. A bemutatójára 2023-ig várnunk kell, de a Porsche még az idén előáll a benzines Macan megújult változatával.

Ez is érdekelhet:

A Porsche elektromos svájci bicskája: itt a Taycan Cross Turismo

Zéró emisszió, hatalmas erő, óriási csomagtartó, földúton is használható futómű és ráadásul még gyönyörű is az új Porsche Taycan Cross Turismo.

És ezt olvastad már?
A Honda legnagyobb elektromos autója lesz a Prologue