Kedves szavak kapott a négyszeres világbajnok, a lehető legjobbkor.

Sebastian Vettel nem éppen a legkönnyebb napjait éli az F1-ben, a Ferrari se szó, se beszéd elküldte, pontosabban mindenféle egyeztetés nélkül jelentette be, hogy a 2020-as idény vége után már nincs szüksége a szolgálataira, mindemellett egyre több ajtó zárul be a négyszeres világbajnok előtt (a McLaren után a Renault és a Mercedes is egyértelművé tette a helyzetet), így még az is lehet, hogy 2021-re tényleg ülés nélkül marad, ráadásul az Osztrák Nagydíjon elkövetett újabb egyéni hibája miatt is rendesen szapulja a sajtó.

"Vettel megmutatta, miért akar a Ferrari megszabadulni tőle"

Az biztos, hogy a négyszeres világbajnok ilyen teljesítménnyel nem fog ülést találni magának a Mercedesnél.

Hiába profi és hiába négyszeres világbajnok Vettel egy ilyen nehéz helyzetben egészen biztosan jólesnek az olyan végtelenül kedves szavak, mint amit a német kapott a sportág hivatalos gumibeszállítójától, a Pirellitől:

„A Forma–1-et nem csak szenvedélyből csináljuk, a számok is számítanak. Sebastian Vettel esetében talán túlságosan is nagy figyelmet kapott a félresiklott kapcsolata a Ferrarival. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy személyében a valaha volt legfiatalabb világbajnokról beszélünk. A versenyzőről, aki zsinórban a legtöbb futamgyőzelmet szerezte, 9-et. A versenyzőről, aki a legtöbb futamgyőzelmet aratta egy szezonban, 13-at. A versenyzőről, a legtöbb pole-pozíciót érte el egy szezon alatt, 15-öt. A versenyzőről, aki a legtöbbször állt dobogón egyetlen éven belül, 17-szer. A rekordok embere számára még mindig maradtak megíratlan fejezetek. Boldog születésnapot, Bajnok!”

Megjegyeznénk, hogy a Pirelli ezt még július 3-án, azaz Vettel 33. születésnapján és még az Osztrák Nagydíj előtt posztolta, de ebbe egészen biztosan kapaszkodhat a német.

Eközben...

Vettel robbantotta a bombát: kitálalt a Ferrariról

Csúnya szakítás lehet még ebből, érdekes lesz ez az idény a Ferrarinál.

(Forrás: Parc Fermé, fotó: Scuderia Ferrari)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés