Mostanáig a Ford F-150 Raptor változatát tartottuk a pick-upok csúcsának, de itt a Ram újdonsága, ami a Hellcat kompresszoros V8-as motorjával a világ legerősebb és leggyorsabb platós terepjárója lett.

A Fiat Chrysler haszonjármű-márkája, a Ram által gyártott pick-up az eddigi legsikeresebb évét könyvelte el, 2019-ben több mint 730 ezer példány fogyott belőle az észak-amerikai piacon. A népszerűsége pedig tovább nőhet az új csúcsmodellel, ugyanis a Dodge Challenger és a Jeep Grand Cherokee után a Ram 1500 is megkapta a Hellcat-motort.

Az egyszerűen csak TRX névre keresztelt változat 6,2 literes, kompresszoros V8-asa 711 lóerőre és 881 Nm nyomatékra képes,

és nyolcfokozatú automata sebességváltón keresztül mind a négy kereket hajtja, amivel a duplakabinos modell a világ leggyorsabb széria pick-upja lett: 4,5 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége 190 km/óra.

A bivalyerős Ram 1500 TRX közben megmaradt kiváló terepjárónak.

18 colos kerekeire Goodyear terepgumik kerültek, a hasmagassága pedig öt centivel kereken 30 centiméterre nőtt, és a 80 centiméteres vízen átkelés sem okoz számára gondot. A terhelhetőség ugyan csak 600 kilogramm, de a Ram csaknem 3,7 tonnát is vontathat.

Az utastérben mindent a középkonzolon lévő 12 colos, álló formátumú érintőképernyőről kezelhetünk, a nagyvonalú felszereltségnek pedig a 19 hangszórós, 900 wattos Harman Kardon hifi is a része lehet.

Az Egyesült Államokban a Ram csúcsmodellje körülbelül 60 ezer dollárba kerül, ami 17,5 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés