A brit utólag kaphat nagyobb büntetést.

Lewis Hamilton 10 másodperces időbüntetéssel megúszta, hogy a Brit Nagydíj első körében a falba küldte az élen autózó és a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappent.

Hamilton durván a falba küldte Verstappent, megszakították a Brit Nagydíjat

A holland saját lábán hagyta el az autót, de nem úgy tűnik, mint aki százszázalékos lenne.

A hétszeres világbajnok brit egyébként meg is nyerte a silverstone-i versenyt, míg csapattársa, Valtteri Bottas a harmadik helyen ért célba, mindez, illetve Sergio Pérez 16. helyezése pedig azt jelentette, hogy Verstappen és a Red Bull előnye elolvadt Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben.

Az osztrák istálló szerint Hamilton messze nem kapta meg azt a büntetést, amit érdemelt volna megmozdulásáért, de nem adják fel, és a futam után is mindent megtesz azért, hogy a brit elnyerje méltó büntetését – van, aki el is tiltaná a britet.

A hírek arról szólnak, hogy az RB fellebbezni fog az FIA-nál, a korábbi F1-es versenyző, jelenleg a Sky Sports szakkommentátorként tevékenykedő Martin Brundle szerint pedig esélyes, hogy elérheti célját:

„A Red Bull elárulta nekem, hogy olyan adatokkal rendelkeznek, amivel bizonyítani tudják, hogy Hamilton lényegesen gyorsabban ment bele a Copse-kanyarba, mint bármikor a verseny későbbi szakaszában, vagyis esélye sem lett volna bevenni anélkül, hogy szélesre csússzon, tehát elkerülhetetlen volt az ütközés.”

A RB-nél bíznak abban, hogy bizonyítani tudják, hogy Hamilton hibája nagyobb volt a kiszabott büntetésnél, és hogy az FIA utólag szankcionálhatják a hétszeres világbajnokot.

Eközben...

A Red Bull elárulta, mennyibe kerül, hogy Hamilton falba küldte Verstappent

Idén már él a költségvetési sapka, így ez a jelentős összeg különösen fájó lehet a Red Bullnak.

Verstappen üzeni Hamiltonnak: Tiszteletlen és sportszerűtlen volt, ahogy a győzelmét ünnepelte

Előzmény: Hamilton már az első körben –büntetést érően – kiejtette Verstappent, akit kórházba is kellett szállítani az eset után.

Hamilton reagált a kórházba juttatott Verstappen üzenetére

Verstappen tiszteletlennek és sportszerűtlennek nevezte Hamiltont, aki válaszolt is neki.

A Red Bull úgy vett el egy pontot Hamiltontól, hogy pontot sem szerzett a Brit Nagydíjon

Ez egy zseniális trükk, inkább taktikai húzás volt a Red Bull részéről.

(Forrás: gpblog.com, fotó: formula1.com)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában