Az izgalmas vonalvezetésű és gyakorta kíméletlen Nordschleifén tesztelik a legújabb modelleket az autógyártók, de a Toyota mérnökeinek már nem kell Németországig utazni, a Nürburgring által inspirált pályát építettek maguknak Japánban.

Több mint húsz kilométeres hosszával, beláthatatlan kanyarjaival és változatos időjárású erdei környezetével a Nordschleife kiérdemelte a Zöld Pokol nevet, nem véletlen, hogy itt nyúzzák a bemutatás előtt álló modelleket az autógyártók. Mint ahogyan az sem, hogy éppen a Nürburgring inspirálta a Toyota legújabb tesztpályáját Japánban.

A versenypályákéra hasonlító kanyarokért már nem kell a németekhez utaznia a Toyotának,

egy 6,5 négyzetkilométeres erdős területet vásároltak, ahol kihasználták a környezet adottságait. A tesztpálya nem olyan hosszú, mint a Nordschleife, csak 5,3 kilométeres, de 75 méter szintkülönbségével és változatosságával éppen a német legendát idézi.

A teljes komplexum csak 2023-ra készül el, és a Toyota tovább folytatja a tesztelést a Nürburgringen is, hogy többé ne az unalmas autók gyártójaként ismerjék a márkát. A limitált példányszámú Yaris GRMN, a sportos hibriddel szerelt Corolla és a vadonatúj hathengeres Supra után biztosan várhatunk még izgalmas modelleket a Toyotától.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One