Úgy tűnik, nem ugyanúgy értelmezik a szerződést a Williamsnél.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedestől, egyik utódjelöltként pedig egy Williams-pilóta, egészen pontosan Alexander Albon neve is felmerült, akinek szerződése elméletileg a 2025-ös idény végéig szól a csapattal. Amikor a brit-thai versenyzőt nemrég arról kérdezték, hogy kőbe van-e vésve az, hogy 2025-ig az istállónál marad, egészen sejtelmes választ adott:

„Meglátjuk, idővel majd minden eldől. Egyelőre 2024-re fókuszálok, és arra, hogy 2025-re sikerüljön előrelépnünk. Reálisan nézve maradni szeretnék, és ha a csapat is úgy áll majd, ahogy szeretném, akkor ez egy hosszú távú szerződés lesz.”

Az egykor szebb napokat is látott legendás istálló csapatfőnöke, James Vowles viszont egy kicsit másképp kommunikál Albon kontraktusával kapcsolatban – persze nem is tehet másképp –, és leszögezte, hogy...

„Alexnek 2025 végéig van szerződése a Williamsszel. (...) Szóval minden más amit hallani lehet, a legjobb esetben is csak spekuláció. ”

Vowles elismeri, hogy Albon „megérdemelne egy helyet a mezőny elejében”, az odáig vezető utat viszont együtt szeretnék megtenni, ennek biztosítása pedig csakis a csapaton múlik, mint mondja: „az a feladatunk, hogy olyan környezetet teremtsünk, ami megérdemel egy olyan kaliberű embert, mint Alex”.

(Forrás: Racingnews365.com, Reuters, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hol találhat ülést magának a Hamilton által kitúrt Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. 2025-től már egészen biztosan nem lesz a Ferrari versenyzője, a kérdés az, hol folytat(hat)ja a spanyol. Akadnak azért lehetőségei.

Megváltozik bizonyos F1-es versenyhétvégék lebonyolítása, végre követhetőbb lesz

Ez a formátum, valóban átláthatóbbnak és követhetőbbnek tűnik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fel nem tett kérdésre ad választ a Ford Ranger MS-RT

Nagyon jól áll a kombiság a Volkswagen ID.7-nek

További cikkeink a témában