Kiterjesztett valóság is lesz az Audi új elektromos autójában

Az Audi szinte mindent megmutatott a következőnek érkező elektromos autóján, és az előzetesből kiderül, hogy az új Q4 e-tron egy tágas, családi autónak is használható SUV lesz.

Még éppen csak egy hónapja leplezte le az Audi a legutóbbi elektromos autóját, a fantasztikus formájú és elképesztően gyors e-tron GT-t, máris készül a következő bemutatójára.

A Q4 e-tron érkezése nem meglepetés, hiszen egy tanulmányautóval már 2019-ben jelezték, hogy milyen lesz az Audi kisebbik elektromos SUV-je, amiből mostanra készült el a sorozatgyártású változat.

Azt még a látványosan maszkolt autókon is látjuk, hogy csaknem változatlanul kerül gyártásba a két évvel ezelőtti tanulmányautó, de az orrát egy kicsit átszabták, kisebb kerekek és persze hagyományos kilincsek kerültek fel rá.

ezért a technikája is azokhoz hasonló lesz, várhatóan hátsó- és összkerékhajtásos változattal, 200 és 400 lóerő közötti teljesítménnyel, és 450 kilométer körüli hatótávolsággal, de ezeket az adatokat egyelőre még titokban tartja az Audi.

4,59 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,61 méter magas, azaz egy kicsivel nagyobb lesz, mint a Q3, és valamivel kisebb lesz, mint a Q5, amint a neve is sugallja. A csomagtartója alapesetben 520 literes, és a hátsó ülések ledöntésével 1490 literesre bővíthető.

A műszereket egy 10,25 colos színes képernyő vetíti, középre 10,1 colos, vagy felárért 11,6 colos érintőképernyő kerül, de megmaradtak a saját kapcsolók a klímaberendezéshez, viszont az új formájú, fent és lent egyenesített kormánykerékre érintőgombok kerültek.

A belső tér érdekessége a „lebegő” középkonzol, ahová a startgomb és az irányváltó kar került, és az ajtókban lévő palacktartót a megszokottnál egy szinttel feljebb, az ablakemelő gombok elé tették.

A négyféle színben választható kárpitozás lehet bőr, de van egy új műbőr-mikroszálas kombináció, ahol az utóbbi újrahasznosított PET palackokból készül, egy autóhoz 26 palackot használtak fel.

és hamarosan testvért kap: Sportback néven kupés formájú változata is lesz, amit tanulmányként szintén bemutatott már az Audi.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.