A legújabb divat szerint az Audinál is egyre több szabadidő-terepjárónak van kupéformájú változata, a most bemutatott Q5 Sportback a BMW X4 és a Mercedes GLC Coupé ellenfelének készült.

Az Audi is pótolta a lemaradását, a középkategóriás szabadidő-terepjárók között is lett kupéformájú modellje. A BMW már az X4 második generációjánál tart, és a GLC Coupé is jó pár éve piacon van, most pedig már az Audi is kínál lejtős hátú SUV-t ebben a méretben a vadonatúj Q5 Sportback bemutatásával.

Nem ez az első kupéformájú szabadidő-autója az Audinak,

az annak tekinthető Q8 után a kisebb Q3 Sportback és az elektromos e-tron Sportback is rendelhető. A Q5 Sportback sem tér el a bevált recepttől, a méretei nem változtak, csak a tetőt szabták íveltebbre, a lejtős hátsó szélvédőhöz új hátsó lámpák is járnak.

A berendezése alig tér el a hagyományos Q5-étől, és a helykínálat terén sem kell sok kompromisszumot kötnünk.

A hátsó fejtér persze egy kicsivel szerényebb, de a csomagtér mérete 550-ről csak 510 literesre csökkent. A hátsó ülések eltolásával 570, a támlák ledöntésével pedig 1480 literesre bővíthető a raktér.

A Q3-nál tapasztaltak alapján az Audi szerint a vevők 30 százaléka várhatóan a Sportback karosszériával rendeli majd a Q5-ösét.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kitalálod, melyik országban kezdenek rendőrautóként Škoda Superbeket használni?