Már egy évtizede gyártja V10-es motorját az Audi, és ezt egy elképesztően dögös különkiadással ünneplik meg. Az R8-ból készült Decennium kivitel matt festést és bronzszínű részleteket kap, és ritka látvány lesz az utakon.

2006 óta van velünk az Audi középmotoros szuperautója, és az R8 ez alatt az idő alatt összefonódott a Vasemberrel, akinek mindig állt belőle egy a garázsában. Tony Stark bizonyára mindent megmozgatna érte, hogy az elsők között legyen, akik megkapják a legújabb különkiadását, az R8 V10 Decennium ugyanis egyszerűen észbontóan néz ki.

A limitált széria matt szürke festést kapott, de ha nem tetszik, más sötét árnyalatokban is lehet rendelni.

A 20 colos kerekek is egyediek, és bronzszínben pompáznak, akárcsak a karosszéria és az utastér néhány eleme, erről ismerhető meg a különkiadás. Az oldalsó légbeömlő és a visszapillantó tükörháza szénszálas anyagból van.

A Decennium azt ünnepli, hogy éppen egy évtizede gyártja a V10-es motorját az Audi, ezt jelenti a széria neve is.

Az autóba ezért az 5,2 literes tízhengeres került, az R8 Performance quattro változat 620 lóerejével és 580 Nm nyomatékával. Az Audi szuperautója ezzel 3,1 másodperc alatt gyorsul százra és 331 km/óra a végsebessége.

A megjelenése éppen egybeesik a megújult R8 bevezetésével, ami a szerényebb, 570 lóerős V10-essel 166 ezer eurótól kapható, míg a Performance legalább 200 ezerbe kerül.

Pengébb formájú és még mindig tízhengeres az Audi R8

Szerencsére még nem kell búcsúznunk a V10-estől.

A Decennium ára ehhez képest 222 ezer euró lesz, de az ár még nem minden, ugyanis összesen 222 darab készül belőle, ezért Tony Starknak össze kell szednie magát, ha akar egyet belőle.

Ez is érdekelhet:

Az R8 jövőjét mutatja meg az Audi sportautó-tanulmánya

A Le Mans-i versenyautó ihlette a PB18 e-tron formáját.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában