Volt miből válogatni, és nemcsak azért, mert rekordhosszú volt az idény, hanem mert tényleg sok izgalmas verseny volt. Egyetértesz vele?

A Forma–1 egy szavazás keretében kérdezte meg a szurkolóktól, hogy a rekordhosszú szezon 22 futama közül melyiket tartották a legizgalmasabbnak. A beérkező több mint 52 ezer szavazat alapján pedig kialakult a sorrend – mutatjuk az első ötöt, azaz az öt legizgalmasabbnak ítélt versenyt:

5. Magyar Nagydíj (7%)

A verseny, ahol Bottas amatőr hibájával lemészárolta a fél mezőnyt. Ez is kellett ahhoz, hogy Ocon nyerje meg, Vettel második helyét ugyankkor utólag elvették:

4. Azeri Nagydíj (8%)

A verseny, ahol a versenyt szinte végig vezető Verstappen defekt következtében az élről esett ki öt körrel a vége előtt, ahol Hamilton a második helyen haladva hibázott és lett 15., és ami Pérez győzelmével és Vettel második helyével ért véget:

3. São Pauló-i Nagydíj (10%)

A verseny, ahol Hamilton úgy tudott nyerni, hogy a versenyhétvége során többször is hátrasorolták:

2. Abu-dzabi Nagydíj (16%)

A verseny, ahol részben a véleményes sportfelügyelői döntéseknek köszönhetően Hamilton az utolsó körben bukta el nyolcadik világbajnoki címét. Más megközelítésben: a verseny, ahol Verstappen az utolsó körben nyerte meg első világbajnoki címét:

1. Olasz Nagydíj (19%)

A verseny, ahol Hamilton és Verstappen összeütközött, ami nagyon kellett ahhoz, hogy a McLaren kettős győzelmet arathasson:

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
2,5 másodperc alatt van százon ez a Porsche 911
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!