Meglepetésre nem Red Bull-pilóta nyerte az azeri kvalifikációt.

Az Azeri Nagydíjjal megérkezett a szezon első sprintfutamos hétvégéje, a formátum lebonyolítását viszont az utolsó pillanatban drasztikusan megváltoztatták. Ez azt jelenti, hogy a pilótáknak csak egyetlen, kvázi tét nélküli egyórás szabadedzés áll a rendelkezésükre, hogy megtalálják a lehető legjobb beállítást, merthogy a második szabadedzés már a vasárnapi futam időmérője, míg a szombati szabadedzésből az aznapi sprintfutam időmérője lett. Akad más változás is:

Megváltoztatták az F1 egyik legfontosabb szabályát

Örülhetnek a pilóták és a csapatok is.

Nehezen indult a bakui időmérő, a Q1-et kétszer is piros zászlóval kellett megszakítani, miután Nyck de Vries és Pierre Gasly is a falban kötött ki – utóbbinak eddig nincs jó hétvégéje, a szabadedzésen kigyulladt az autója, most meg ez. A kvalifikáció többi szakasza viszont már zavartalanul ment le, a Q3 utolsó perceiben pedig jött a meglepetés:

Charles Leclerc nyerte meg az időmérőt nemcsak új pályacsúccsal, de majd két tizedmásodpercet adva a második helyet megszerző Max Verstappennek,

ami a Ferrari első három futamon mutatott formája alapján nem volt benne a pakliban, de amúgy sem lehetett látni olyan istállót és pilótát, ami és aki ennyire képes lett volna megszorongatni a címvédőt és csapatát.

Így néz ki az Azeri Nagydíj időmérője és a futam rajtrácsa:

A szombati sprintfutam időmérőjét – magyar idő szerint – 10:30-kor rendezik, míg az aznapi sprintfutamra 15:30-kor kerül sor, a vasárnapi futam pedig 13:00-kor rajtol majd el, az M4 Sport mindegyiket élőben közvetíti.

(Fotó: Formula1.com, nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

„Elárult és hátba szúrt a Red Bull”

Még mindig kísérti a dolog.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés