Dominic Ciambrone a sneakerek világának legnagyobb neve, a fiatal művész – mert cipésznek már rég nem hívja senki – egyedi festésű cipőkkel vált híressé, mostanra pedig a Bentley-nek tervezett kollekciót és egy Flying Spur Hybridet is.

Elmúltak már azok az idők, amikor a Bentley egyet jelentett a brit eleganciával, már a vevők sem hétvégi vadászkastélyok elé érkeznek meg vele, hanem modern Los Angeles-i villák garázsában állnak. A világ leggazdagabb emberei között nem csak tapasztalt üzletemberek vannak, hanem startupok fiatal vezérei, akiknek már nem a sötétzöld metál fényezés és a bézs belső jelenti a kifinomult ízlést.

Dominic Ciambrone sem elegáns bőrcipőket készít, hanem egyedi sportcipőket, melyek öltöny nélkül is hirdetik a pénzt.

Feltehetően sokak számára rögtön tisztul a kép, ha megtudják, milyen hihetetlen megrendelések mennek át a The Surgeon vagyis A Sebész néven futó művész keze alatt. Odell Beckham Jr. Nike-ját a Super Bowlra 100 óra alatt készítette el, közel 1500 darab gyémánt felhasználásával, egészen döbbenetes 200 ezer dolláros áron.

Ugyanazt a kriptó körül forgó világot szólítja meg, mint a Rolls-Royce sötét hangulatú Black Badge sorozata. Ez a Bentley Flying Spur Hybrid is annak a generációnak szól, akik nem klasszikus zenét hallgatnak a tökéletesre hangolt Naim hifin. Ezért aztán az sem meglepő, hogy a Bentley tíz Adidas cipőt rendelt meg A Sebésztől, melyeken nem csak a színek emlékeztetnek a luxusautókra, hanem a dupla rombuszmintás varrások és más apró motívumok is.

Ciambrone és a Bentley kooperációjának második felvonásában szabad kezet adtak a művésznek, hogy a Miamiban rendezett Art Basel kiállítás alkalmából összeállítsa a saját képére formált Bentley Flying Spur Hybridet.
Kéttónusú fényezése nem a klasszikus példákat követi, hanem a sötétszürke selyemfényű és metál változata jelenik meg rajta.

Zseniálisan egyensúlyozott a Flying Spur a hagyománytisztelet és a modern idők között, de A Sebész egyértelműen átült vele a mérleg egyik serpenyőjébe és az utolsó csillogó krómot is feketére cserélte. Nem hagyott semmit érintetlenül, még a világító szárnyas B logó is fekete színű, ahogyan a felnik és a lámpakeretek is, a lökhárító és a küszöbök elemei pedig bronz színt kaptak.

Oldja az alvilági sötétséget a kifejezetten világos beltér, melynek fehér bőrkárpitját bronz varrások díszítik, valamint számtalan helyen bukkan fel a Surgeon felirat és a művész logója is. Fekete betétes középkonzolján és a kormányon is visszaköszön a bronz szín. A fejtámlákon csak visszafogott hímzéssel jelenik meg a koponya és a két szike, de a fa dekorbetétek már nem úszták meg ennyivel.

Lehetetlenül sok, lézergravírozott fekete koponya sorakozik a kétféle diófából készült elemeken.

Természetesen a Mulliner kézműves mesterei ezen is csavartak egy kicsit. Az autó fényezéséhez illően fényes és szatén hatású lakkal kezelték, a hátsó ajtóra kerülő fabetétek pedig háromdimenziós mintázatúak. Hogy véletlenül se ódivatú mokaszin érje a Bentley vastag szőnyegét, Dominic Ciambrone az egyedi Flying Spur Hybrid belteréhez tökéletesen passzoló Adidas cipőket is készített.

Egyértelműen a Bentley elektromos jövő felé vezető útját mutatja a konnektorról tölthető hibrid luxuslimuzin, melyben a hajtás fő eleme a 2,9 literes, turbós V6-os (mint az RS 5 Sportbackben is). Maximális rendszerteljesítménye 544 lóerő, mellé 750 Nm nyomatéka van, ezzel 4,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára.

Ez is érdekelhet:

Elég vacak nyolc henger is a hatalmas Bentley Flying Spurba?

Hát persze, hogy elég. Ha lepadlózod, így is majdnem elájulsz, akkorát tol ez az óriási luxuslimuzin. Nem túlzok, tényleg!

Zöld rendszámot kapott a Bentley sportos limuzinja

Kettővel kevesebb hengerrel itt a Flying Spur konnektorról tölthető hibrid változata.

Speed néven itt a Bentley limuzinjának sportváltozata

Most kell venni 12 hengeres Flying Spurt, amíg még lehet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Igazi családi autó az elektromos Opel Grandland

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés