Prototípusként imádtuk, és most gyártásra kész változatban is bemutatta retró stílusú BMW kabrióját az Everytimer Automobile. A német cégnél az előző generációs 1-es Cabriót építik át úgy, hogy a külseje a legendás 02-esét idézze.

Már régóta értékes veteránnak számít a 02-es sorozat, a kompakt méretű BMW, amiből limitált példányszámban még kabriót is épített a Baur és a Karmann.

Retró stílusú, de a karosszéria alatt modern ez a BMW kabrió

A 135i-ből építették a hatvanas-hetvenes évek stílusában.

Most ezt elevenítette fel egy német műhely, az Everytimer Automobile, ahol a modern technikára terveztek retró stílusú karosszériát. Az előző generációs 1-es Cabrio átalakítása olyan sikeres volt, hogy a prototípus után bemutatták a gyártásra kész változatot is.

Az építéséhez teljesen le kell csupaszítani az autót, az egyedi karosszériaelemek szénszálas anyagból készülnek, és meglepő, hogy mennyire jól működik a klasszikus 02-es stílusa a modern arányokkal. A végleges modellen még jobban áll a fekete színű hűtőmaszk, de az M Competition mintájára készült kerekek helyére valami hagyományosabb darabot választottunk volna. Az Everytimer Automobile alkotása ezzel együtt is abszolút kívánságlistás.

Bármelyik modellt átépítik neked, de a legjobb, ha rögtön a csúcsmodellel kezdik a munkát. Az akkori legizmosabbnak számító 135i-ben háromliteres, soros hathengeres motor dolgozik 306 lóerővel és 400 Nm-rel, amivel a kompakt kabrió 5,6 másodperc alatt gyorsul százra és megfutja a 250 km/órát. Mivel egyedi autóról van szó, az ára nem kevés,

az alapul szolgáló használt BMW-vel együtt 70 ezer euróba, azaz 22,5 millió forintnak megfelelő összegbe kerül.

Ez is érdekelhet:

A BMW elsőkerék-hajtású 1-es sorozata már a kanyarban van

Nagyot változik, de továbbra is jó lesz vezetni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés