Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Prototípusként imádtuk, és most gyártásra kész változatban is bemutatta retró stílusú BMW kabrióját az Everytimer Automobile. A német cégnél az előző generációs 1-es Cabriót építik át úgy, hogy a külseje a legendás 02-esét idézze.

Már régóta értékes veteránnak számít a 02-es sorozat, a kompakt méretű BMW, amiből limitált példányszámban még kabriót is épített a Baur és a Karmann.

Most ezt elevenítette fel egy német műhely, az Everytimer Automobile, ahol a modern technikára terveztek retró stílusú karosszériát. Az előző generációs 1-es Cabrio átalakítása olyan sikeres volt, hogy a prototípus után bemutatták a gyártásra kész változatot is.

Az építéséhez teljesen le kell csupaszítani az autót, az egyedi karosszériaelemek szénszálas anyagból készülnek, és meglepő, hogy mennyire jól működik a klasszikus 02-es stílusa a modern arányokkal. A végleges modellen még jobban áll a fekete színű hűtőmaszk, de az M Competition mintájára készült kerekek helyére valami hagyományosabb darabot választottunk volna. Az Everytimer Automobile alkotása ezzel együtt is abszolút kívánságlistás.

Bármelyik modellt átépítik neked, de a legjobb, ha rögtön a csúcsmodellel kezdik a munkát. Az akkori legizmosabbnak számító 135i-ben háromliteres, soros hathengeres motor dolgozik 306 lóerővel és 400 Nm-rel, amivel a kompakt kabrió 5,6 másodperc alatt gyorsul százra és megfutja a 250 km/órát. Mivel egyedi autóról van szó, az ára nem kevés,

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.