Ha szereted az akciófilmeket, biztosan elképzelted már magad az autóval menekülő vagy éppen üldöző főhős szerepében, aki tűzharcban, robbanások közt hajtja a gépet. A BMW-nél ehhez hasonló helyzetekre készítik fel a hivatásos sofőröket, és ezt most elég látványos képeken mutatták meg.

Nem sokan tudják, de más luxusautó-gyártókhoz hasonlóan a BMW-nek is van egy speciális vezetéstechnikai iskolája Németországban, amely a páncélozott autók sofőrjeit készíti fel az extrém helyzetekre. Az egykori katonai repülőtéren tartott tréningen szimulált támadások közt, pirotechnikai eszközök segítségével élhetik át ezek a kemény fickók azokat az eseteket, amikor akár az utasuk élete múlhat a sikeres manővereken.

Mint minden vezetéstechnikai tréningen, a BMW kétnapos kurzusán is az elmélettel kezdődik az oktatás, a résztvevők megismerkedhetnek a vezetés alapjaival, és az alapvető taktikai ismeretekkel. Olyan gyakorlatokat sajátíthatnak el, mint a kitérő manőverek és a vészfékezés, ami

a szériamodelleknél jóval nehezebb páncélozott autóval egészen másképp működik, a fizikát ugyanis nem lehet kicselezni.
A második nap kezdődnek az igazán érdekes dolgok, például megtanulhatják azt a filmekben gyakran látott manővert, amikor 180 fokos fordulatot vesz az autójuk

anélkül, hogy veszítene a sebességéből. Mindez első pillantásra szórakoztatónak tűnik, de ha tehetős hírességet, fontos politikai személyt visznek a hátsó ülésen, akinek az életét óvni kell, máris kőkemény feladattá válik, főleg nehezített körülmények közt.

Olyan részletekkel csábítja a sofőröket a BMW prospektusa, mint hogy éjszaka, erdei utakon, akár két keréken vagy ütközés közben is kipróbálhatják a páncélozott járművek vezetését, és zárt pályán, biztonságos körülmények közt tanulhatják meg, hogyan kell nagy sebességgel irányítani azokat. A BMW pedig természetesen mindehhez csúcskategóriájú páncélozott autókat is gyárt, amelyek a legváltozatosabb fegyverektől is megvédik a bennülőket.

Ez is érdekelhet:

Páncélozott elektromos limuzint mutatott be a BMW

Nyolchengeres benzinmotorral és elektromos hajtással is elérhető a BMW suhanó széfje.

Uma Thurmannal forgatott kémfilmet a BMW

Folytatódik a BMW kisfilmjeinek sorozata, ezúttal is a filmes szakma legnagyobbjaival.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

További cikkeink a témában