Egyszerre mutatkozott be az új 5-ös BMW és a fedélzeti rendszer új funkciója, mellyel okostelefonról vezérelhető játékkonzollá alakul a központi érintőképernyő.

Közösen fejlesztett szórakoztató rendszert a BMW és a zürichi székhelyű startup által bemutatott AirConsole, amivel a Teslákhoz hasonlóan akár játékkal is el lehet majd ütni a töltési időt.

Elektromos autók esetében központi kérdés a töltési idő, melyet nem minden esetben lehet hasznosítani.

Amennyiben épp nem egy étteremben eszik a család vagy a heti bevásárlást intézik, esetleg alszanak, hiszen éjszaka töltik a villanyautót, akkor remek funkció az AirConsole fejlesztése. A kijelzőn megjelenő QR kód beolvasásával az okostelefonról irányíthatóak a játékok, melyben akár a hátsó utasok is részt tudnak venni. A több eszközt is kezelő rendszer első körben tizenöt játékkal mutatkozik be. Felhőn keresztül frissül a BMW rendszere, így később újabb funkciókkal és további játékokkal bővíthetik a kínálatot.

Ez elengedhetetlen fejlesztés abban a korban, amikor egyre terjednek az elektromos autók és a digitális megoldások is nagy szerephez jutnak. A Tesla egyértelműen minden versenytársát megelőzte ezekben a szórakoztató funkciókban, de a BMW-hez hasonlóan a többi gyártó is gondol azokra, akik nem könyvvel készülnek a köztéri töltőkhöz.

Elsőként a legújabb 5-ösben jelenik meg az AirConsole, majd a frissítéssel a 8.5-ös operációs rendszert futtató középkategóriás és luxusautókban bukkan fel, így a nagyobb szabadidő-autókban és a csúcsot jelentő 7-es BMW-ben.

Ez is érdekelhet:

Jövőbe mutat, de nem szakít a hagyományokkal sem az új 5-ös BMW

BMW i5-ként elektromos hajtással, de még dízellel is kapható lesz a minden eddiginél nagyobb és fejlettebb új 5-ös sorozat.

Játékkal lehet majd elütni a töltési időt az elektromos BMW-kben

Ezzel ütheted majd el az időt, amíg a töltőn lóg az elektromos autó.

Digitális kutya költözik a jövő MINI-jeibe

Spike, a virtuális asszisztens.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában