Az új i4 a BMW első elektromos autója, amit az M részleg vett kezelésbe, és a márka első elektromos safety carja is egyben.

Egy ideje a BMW adja a MotoGP sorozat biztonsági autóját, ezért nem meglepő, hogy az elektromos motorkerékpárok versenyéhez, a MotoE-hez is náluk készült a safety car. A választás a márka legújabb elektromos autójára, a 4-es Gran Coupé tisztán villanyhajtású változatára, az i4-re esett, abból is az M részleg által felkészített i4 M50-re.

A teljesítményével nem lesz gond, az i4 csúcsmodellje ugyanis 544 lóerőre és 795 Nm nyomatékra képes,

amivel kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsul százra. A verseny alatt tölteni sem nagyon kell majd, hiszen a hatótávja 510 kilométer, és ez akkor is elég lesz a feladatához, ha versenytempóban jóval több energiát fogyaszt majd.

A BMW elég ütős festéssel tette feltűnővé az elektromos biztonsági autót, a karosszéria matt szürke színéhez kontrasztos neonzöldet választottak, amivel igencsak egyedi jelenség lett az i4 M50 Safety Car. Az első bevetésére már két hetet sem kell várni, augusztus 15-én láthatjuk majd a MotoE ausztriai futamán, a spielbergi pályán.

Ez is érdekelhet:

Megnyugodtunk: az elektromos BMW i4-ből is készült M modell!

Minden lepel lehullt a BMW i4 villanyautóról, amely az alapváltozat mellett rögtön M verzióban is bemutatkozott.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában