1999 óta tart a BMW M GmbH és a MotoGP közötti együttműködés, melynek egyik leglátványosabb eleme a biztonsági autó. A március végén induló 2023-as versenyszezonban egy BMW M2-es áll majd készenlétben a pálya mellett.

Huszonöt éve biztosítja a legfrissebb és a legerősebb BMW modelleket a MotoGP versenyek lebonyolításához a müncheni márka, mely a szezon leggyorsabb versenyzőjének is gyakran kedveskedik különleges díjjal. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, hiszen a 2023-as versenyeket a Portugáliában rendezett futam nyitja majd márciusban, ahol már látható lesz a friss biztonsági autó.

M-es trikolór díszíti a fehér BMW M2-est, aminek tetején villogó hívja fel a figyelmet.

Nem volt szükség nagy átalakításra ahhoz, hogy az M2-es tökéletesen alkalmas legyen a versenymotoroknak diktálni a tempót a pályákon. A legerősebb 2-es kupé kiszélesített karosszériája alatt feszes futómű van, a felnik pedig már az utcai változaton is sportgumikat viselnek.

Annak érdekében, hogy az M2 Safety Car is a lehető legbiztonságosabb legyen, bukócsővel szerelték fel, a Recaro kagylóülésekhez pedig hatpontos biztonsági övek vannak, valamint tűzoltó berendezés is található az utastérben. A műszerfal az új BMW-kből ismerős dupla kijelző, de a fényhídhoz és az első fényszórókba épített villogókhoz mindenképp szükség volt néhány plusz gomb beszerelésére.

Válogattak az M Performance kiegészítők polcáról is az M2-eshez.

460 lóerős, sorhatos turbómotorja sportkipufogón keresztül szólal meg, a leszorítóerőt pedig diffúzor és hátsó szárny növeli. A stílus kedvéért néhány karbon kiegészítő is került a legkisebb M-es BMW-re. Ezen kívül további biztonsági autók, orvosi autók és egy pár BMW M 1000 RR biztonsági motor is segíti majd a versenyeket.

Ez is érdekelhet:

Van minek örülni, itt az új M2-es BMW

460 lóerős, hátsókerék-hajtású és kézi váltós - a BMW M2-es pont azt adja, amit egy sportkupénak adnia kell.

Az M2-es BMW útja 170-től 460 lóerőig

170 lóerős 02-es BMW-vel kezdődött, most pedig 460 lóerőnél tart az M2-es BMW.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés