A BMW idén sem hanyagolja el a motorkerékpárok rajongóit, egy stílusosan retró prototípus után egy újabb kétkerekű tanulmányt leplezett le a márka jövőjét felvillantó eseményen. A Vision DC Roadster olyan dögös, mintha bokszermotoros lenne.

Még nem győztük eleget nézegetni azt a klasszikus stílusú motorkerékpárt, amivel a BMW a Comói-tónál rendezett Concorso d’Eleganza közönségét kápráztatta el, máris itt a müncheniek újabb kétkerekűje.

Csodálatos a BMW legújabb klasszikus stílusú motorkerékpárja

Csak remélni tudjuk, hogy gyártásba kerül az R18.

A márka jövőjét bemutató eseményen nem a 600 lóerős hibrid szuperautó volt az egyetlen koncepció, amit bemutattak, ott volt ez a vagány motor is.

A Vision DC Roadster azt mutatja meg, hogy milyen lenne a jövő BMW motorkerékpárja,

de ezúttal nem olyan futurisztikus darabbal álltak elő, mint a márka századik születésnapjára készített darab.

Batman is elvinné egy körre a BMW új motorját

Századik évfordulóját egy motorkerékpár koncepciójával is ünnepli a BMW, és ha tényleg ilyen lesz a motorozás jövője, akkor már most nagyon várjuk.

Azt legfeljebb csak egy sci-fi filmben tudnánk elképzelni, ez a motor azonban olyan dögös, hogy akár most felpattannánk rá, és elrobognánk vele.

A robogás persze már csak képletesen értendő, a Vision DC Roadster ugyanis tisztán elektromos hajtású.

A tervezők mégis olyan klasszikusan modern formát adtak neki, hogy az elektromos hajtás hűtőbordái és ventilátorai azt sejtetik, mintha egy hagyományos bokszermotor dolgozna benne. A gép egyébként alumínium vázra épült, szénszálas elemekből.

A teljesítményét nem árulták el, de azt sejtetik, hogy bőven elegendő.

A tanulmány érdekessége még, hogy az abroncsokba apró fényforrások kerültek, amivel menet közben egészen érdekes hatás érhető el, és egy motoros ruhát is terveztek hozzá, ami nemcsak kényelmes és biztonságos, de a hozzá való mágneses hátizsákot szó szerint csak fel kell dobnod a hátadra.

Mivel egy koncepcióról van szó, egyáltalán nem biztos, hogy valóra válik a DC Roadster,

de jól mutatja a BMW szándékát, hogy a Harley-Davidson LiveWire után a német márka is elektromos motorkerékpár bevezetését fontolgatja. Ha így néz ki, akkor tőlünk akár azonnal sorozatgyártásba is kerülhetne.

Ez is érdekelhet:

600 lóerős szuperautó mutatja meg a BMW M jövőjét

Az önvezető autók korában sem kell lemondanod a vezetés élményéről.

És ezt olvastad már?
Hihetetlen állapotban bukkant elő a franciák büszkesége
További cikkeink a témában