A BMW hamarosan bemutatja az X2 következő generációját, és a most közzétett előzetesből kiderül, hogy nemcsak a technikája lesz vadonatúj, hanem a formája is: a sikeres X6 mintájára kupéformájú karosszériát kap.

A BMW X6-os hozta divatba a kupéformájú szabadidő-autókat, mára minden prémiummárka többféle méretet tart a kínálatában. A bajor márka legkisebbje azonban némiképp kilógott a sorból, hiszen az X6-tal és X4-gyel ellentétben a 2017-ben bemutatott X2 nem volt kupéformájú, de kompakt karosszériája lényegesen sportosabb kiállású volt az X1-nél, aminek az alapjára épült.

Az X1-ből nemrég érkezett meg az új generáció, és ez nem jelent mást, mint hogy nemsokára az X2 is megújul.

A BMW mutatott is egy sejtelmes előzetest róla, amin a legfontosabb változást már láthatjuk: a divatnak megfelelően a hamarosan érkező következő X2-es is kupéformájú karosszériát kap, ezzel még inkább az X4 és X6 kistestvérének számít majd.

Az előzetesen az is látszik, hogy a fényszórók nappali fénye a nemrég megújult X6-éhoz hasonló, a hűtőmaszk pedig feltűnő megvilágítást kap. Nem a rács mögül sejlik fel a fénye, mint az X6-nak, hanem a keretét világították meg, mint az új 7-es sorozaton.

Az X2 már ezzel a két dizájnelemmel is egy nagyobb autó benyomását kelti, mint a kompakt méretű elődje.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BMW (@bmw) által megosztott bejegyzés

A műszaki tartalom az X1-ből lehet ismerős, ami azt jelenti, hogy a kínálatban plug-in hibrid és most először tisztán elektromos hajtású változatot is találunk majd. Az előbbi akár 326 lóerős, az iX2 névre hallgató utóbbi pedig 313 lóerős is lehet, több mint 430 kilométeres hatótávval, míg a sportváltozat várhatóan az M35i lesz, 300 lóerős négyhengeres motorral.

Ez is érdekelhet:

Nem az új sportváltozat lesz a legerősebb a BMW X1-ek közül

Nem ez a legerősebb az X1 különféle változatai közül, de még csak nem is a második.

BMW iX1 néven elektromos autóként is itt az új X1

Az elődjénél nagyobb X1 a benzines, plug-in hibrid és dízelmotort is megtartotta.

Kipróbáltuk a tárnicspálinkát és az elektromos BMW iX1-et. Az egyik jó

Ausztria egyik legkomolyabb síterepére utaztunk, hogy kipróbáljuk mindkettőt.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában