Huszonöt évvel ezelőtt még nagyon kilógott a terepjáró fazonú X5-ös a megszokott BMW-k közül, de mostanra az egyik legnépszerűbb és legjobb modell lett. Amerikában limitált szériával ünneplik az X5-öst.

Nem sokkal azután kezdődött a BMW szabadidő-autójának fejlesztése, hogy a vállalat felvásárolta a mindenen átvágó terepjárók brit specialistáját, a Land Rovert, ahonnan temérdek hasznos műszaki megoldást vettek át az 1999-ben megjelent X5-öshöz. A modell mostanra a negyedik generációjánál jár, a huszonötödik születésnapját pedig egy terepen is magabiztos limitált szériával ünneplik.

Több mint hárommillió BMW X5-ös készült már az amerikai Spartanburgban található üzemben.

Európában egyértelműen a dízelmotoros X5-ösök a népszerűbbek, de az óceán túloldalán ilyen opció nincs is. Az évfordulós modell az X5 xDrive40i, melyben a 3,0 literes, sorhatos, turbós benzinmotor 381 lóerős, ezzel 5,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre a G05-ös kódú BMW.

Nem túl feltűnő a Silver Anniversary Edition, de a rajongók a Lime Rock szürke színről és az apró plakettekről bizonyára kiszúrják majd a forgalomban ezeket az autókat. Az xOffroad csomagos X5-ösön fekete kiegészítők (hűtőmaszk, ablakkeretek és tetősín) vannak, és M-es felniken gurul.

Ez is érdekelhet:

Szerénytelen nehézbombázók a BMW-től – X5 M és X6 M Competiton

3,9 másodperc alatt százra gyorsuló 2,5 tonnás BMW-k.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés