A cannes-i filmfesztivált találták tökéletesnek a BMW-nél a legújabb egyedi autójuk bemutatására – egy szupermodell által inspirált, ultramarinkék matt festésű, lila bársonnyal kárpitozott 748 lóerős XM-ről van szó.

Az egyik legismertebb szupermodell, Naomi Campbell elképzelései alapján született meg a BMW legújabb egyedi alkotása, amelynek hangját Hans Zimmer komponálta, és az haute couture világából származó különleges anyagok felhasználásával készült el. Nem is találhattak volna jobb alkalmat a bemutatására, mint az idei cannes-i filmfesztivált, ahol a vörös szőnyegen gördült be a reflektorfénybe a sztárok közé.

A BMW XM önmagában is elég extravagáns, de feltűnésért nem kellett sorban állnia a Mystique Allure névre keresztelt különkiadásnak.

Naomi Campbell kedvenc színe ihlette a selymes matt fényezést, amit a divatipar egyik kedvenc anyagával, a bársonnyal kombináltak, míg a veséket fémesen csillogó flitterekkel rakták ki, a színek az intenzív lilától a mély ultramarinig terjedő árnyalatokat öltenek.

Minden egyedi részletet a BMW saját Individual részlegén, gondosan kézzel készítettek, beleértve a belső tér kárpitozását is, amit lila bársonyra cseréltek. A gyárilag is meglehetősen merész megjelenésű XM egyébként már a teljesítményével is kitűnik, hiszen ez minden idők legerősebb közúti M-es BMW-je,

a csúcsváltozat biturbó V8-as motorral kombinált plug-in hibrid hajtása nem kevesebb mint 748 lóerőre képes.

Ez is érdekelhet:

A második igazi M-es BMW – XM-teszt

A BMW sportrészlegének második önálló autója a cég ötvenéves jubileumára készült. Feltűnő, hatalmas, V8-as, de koncepciója nem sokkal áll közelebb az első M-hez, mint a nevet kölcsönző Citroënhez.

748 lóerős szörnyeteg a BMW XM Label Red

5,1 méteres és 2,8 tonna a BMW XM csúcsváltozata, mégis 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

Minden, csak nem szerény a gyártásba kerülő BMW XM

A valaha készült legerősebb széria BMW lesz a V8-as plug-in hibrid SUV.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

A Volkswagen ID.3-ból is elkészült a Harlekin változat

További cikkeink a témában