Csalás állhat a Red Bull sikere mögött – a Sky Sports riportere szerint ez járhat a riválisok fejében.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj után a második futamon is kettős győzelmet aratott a Red Bull, ráadásul úgy, hogy Max Verstappen a 15. helyről indulva értbe másodikként csapattársa, Sergio Pérez mögött. Az osztrák istálló fölénye a többiekkel szemben annyira egyértelmű, hogy nehéz elképzelni, hogy bárki is meg tudná szorongatni ebben az idényben, persze egyelőre csak két futam ment le a 23 versenyből álló rekordhosszú 2023-as szezonból.

Egy pont miatt feszült egymásnak Verstappen és Pérez a Red Bull kettős győzelme után

Sergio Pérez szaúdi futamgyőztes magyarázatot vár a Red Bulltól.

A Sky Sports riportere, Ted Kravitz szerint az RB félelmetes fölénye nemcsak a motornak köszönhető, hanem a rendkívül hatékony DRS-ének is (ez az állítható hátsó szárny), amivel hatalmas tempóelőnybe kerülnek a többi a csapattal szemben. Kravitz úgy véli, a riválisok fejében komolyan felmerülhet, hogy csalás állhat a Red Bull sikere mögött:

„Rengeteg technikai intrika van a Forma–1-ben. Sokan nézik majd a Red Bullt, és azt fogják kérdezni, hogyan tehetnek szert közel 32 km/órás előnyre a többiekhez képest az egyenesekben? Csinálnak valamit azzal a hátsó szárnnyal, ami természetesen nemcsak a hátsó szárnyat, hanem a padlót vagy az autó körüli egyéb aerodinamikai elemeket is módosítja? Biztos vagyok benne, hogy ez lesz a legújabb technikai intrika a sportágban, amikor a következő futamra, Ausztráliába érünk.”

Botrány van kialakulóban? Meglehet.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

„Verstappen lehetne hálásabb is”

Max Verstappennek nem tetszett, hogy csak második lett Szaúd-Arábiában, ami nem is maradt reakció nélkül.

Akkora gondban van a Mercedes, hogy Hamilton már a Ferrarihoz akar igazolni?

Már akkor is lehetett hallani, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazolhat, amikor nagyon ment a Mercedesnek, mi lesz most, hogy szenved a csapata (egy jó ideje)?

A Red Bull megvádolta az Aston Martint, hogy lemásolta az autójukat

Volt már olyan is, hogy rózsaszín Mercedesként emlegették az Aston Martint, pontosabban a jogelődjét, a Racing Pointot, ez most a zöld Red Bull lenne?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

További cikkeink a témában