A Brabus nevéről biztosan a tuningolt Mercedesek jutnak eszedbe, pedig a német cégnél egy ideje más márkákkal is foglalkoznak. A Porsche 911-ből például most még izmosabb Turbo S-t építettek, aminek a külseje is brutális lett.

A Porsche 911 számtalan változata közül jelenleg a GT3 RS a legkiélezettebb, ami a lehető legközelebb áll a versenyautókhoz, mégis közútra mehet. Ha azonban a puszta teljesítmény és gyorsulás számít, akkor még mindig a Turbo S a számít a kínálat csúcsának, hiszen a 650 lóerős motorjával 2,7 másodperc alatt gyorsul százra.

A Brabus már egy éve bemutatott egy izmosabb változatot a 911 Turbo S-ből, aminél a 3,8 literes biturbó hathengeres motor teljesítményét előbb 720, majd 820 lóerőre növelték. Most itt a még extrémebb kivitel, a Rocket R, aminél

nem álltak meg ennyinél, az eredmény kereken 900 lóerő és 1000 Nm maximum nyomaték lett.

A teljesítmény növelését két vadonatúj turbótöltővel, teljesen új kipufogórendszerrel és az alapoktól átírt motorvezérléssel érték el. A Rocket R sokkal látványosabb karosszériaszélesítéseket kapott, de nem lett gyorsabb a tavalyi Brabus Porschénél, ezúttal is 2,5 másodperc alatt van százon, és

csak a gumik kímélése érdekében korlátozzák 340 km/óránál a maximum sebességét.

A szélcsatornában tesztelt, szénszálas anyagból készült légterelőkkel, elöl 21, hátul 22 colos, karbonbetétes kovácsolt kerekekkel és steppelt fekete bőrrel készült Brabus 900 Rocket R-ből összesen 25 számozott példányt gyártanak.

Ez is érdekelhet:

2,5 másodperc alatt van százon ez a Porsche 911

Ha a szériamodell nem elég gyors, a Brabus szállítja a megoldást.

A Brabus megmutatja, hogy mindig van egy nagyobb hal

Mindig képes bebizonyítani a Brabus, hogy valami sosem lehet elég fekete, elég feltűnő és elég erős, még a Mercedes S-osztályok csúcsa, a Maybach sem.

A Porsche 959-est idézi a legújabb Gemballa

Fantasztikus off-road sportautót építettek a 911-esből.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés