Az elektromos hajtású luxuslimuzinok kategóriájába készül belépni a Cadillac, az egyelőre tanulmányautóként bemutatott Celestiq ezzel a BMW i7 és a Mercedes EQS babérjaira törne.

Úgy tűnik, hogy a német gyártók az elektromos autók korában is uralnák a luxuslimuzinok piacát, de a BMW i7 és a Mercedes EQS hamarosan az Egyesült Államokból kaphat konkurenciát. A Cadillacnek már egy éve megjelent az első elektromos autója, a crossoverek közé sorolt Lyriq, és most az elektromos limuzinok között is megvetnék a lábukat.

Az egyelőre tanulmányként bemutatott Celestiq formája szakít a hagyományos limuzinokéval,

nem lépcsőshátú lesz, hanem kombiszerű lejtős hátsót kapott. A függőleges formába rendezett fényszórók és bumeráng alakú hátsó lámpák a márka újkori jellegzetességei, az imitált hűtőmaszk pedig szinte a teljes orrát elfoglalja az autónak.

A belső tér legalább olyan érdekes, mint a külső, hiszen a klasszikus színvilágával és a modern képernyőivel egyszerre retró és futurisztikus.

A műszerfal teljes szélességét elfoglalja az 55 colos kijelző, ami nem több részből áll, mint a Mercedesnél,

és még arra a funkcióra is képes, hogy a jobb oldali része csak az utas számára látható, ezzel nem tereli ez a vezető figyelmét.

A Celestiq utasterében van még egy pár kijelző, a középkonzolon lévő érintőképernyővel ugyanis a felette lévő szélesvásznú társát kezelhetjük. Az első ülések hátoldalára került még egy-egy képernyő a hátsó utasoknak, akik az ülések közé is kapnak egy érintőkijelzőt a további funkciók kezelésére. A hatalmas panorámatetőt gombnyomásra lehet elsötétíteni.

A Cadillac még semmit sem árult el a Celestiq műszaki tartalmáról, csak azt lehet tudni, hogy a Lyriq mintájára az Ultium platformra épül, ezért 500 lóerő körüli teljesítményre és 600 kilométer feletti hatótávra számíthatunk. Bár a Cadillac többször is megpróbálkozott az európai piac bevételével, nem valószínű, hogy a 2023-ban érkező sorozatgyártású változat nálunk is megjelenik.

Ez is érdekelhet:

A Cadillac ezzel a modellel vált az elektromos autókra

Az elektromos autók Cadillacje egy gyártásba került tanulmányautó.

Szédületes pályagépet mutatott be a Cadillac

Nem egészen ez jutna eszedbe a Cadillac nevéről.

Gördülő moziszoba lesz a jövő autója a Cadillac szerint

A szélvédő már nem is fontos a jövő autójában?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában