Modernebb arccal és hatalmas képernyővel frissítették a Cadillac klasszikus szedánját, a CT5-öst.

Nagy hűtőmaszkján büszkén trónol a Cadillac logója, két oldalán pedig szinte belesimulnak a hűtőnyílásokba a LED-es fényszóró főegységei, csak a függőlegesen világító menetfény feltűnő a frissített CT5-ösön. A 2019-es New York-i Autószalonon bemutatott, 4,9 méteres szedán átdolgozott változatát Detroitban mutatták be.

Amerikában az A6-os Audinak, az 5-ös BMW-nek és a Mercedes E-osztálynak kell félnie a Cadillac CT5-től.

Korábban az európai trió csak mosolyoghatott a General Motors prémiummárkájának próbálkozásán, mostanra azonban kidolgozási minőségében és szolgáltatásaiban is tud újat mutatni a Cadillac. Igaz, hogy nincs belőle konnektorról tölthető hibrid vagy teljesen elektromos modell, viszont a CT5 a 237 (2,0 literes, négyhengeres turbó) és 335 lóerős (3,0 literes, biturbó V6) benzinmotorok mellett a Blackwing 6,2 literes, kompresszoros V8-assal is elérhető, akár kézi váltóval.

Minden CT5-ösbe a 33 hüvelykes kijelző kerül, amivel a műszercsoport és a központi érintőképernyő egy egységgé olvad. A rendszerben a Google különböző szolgáltatásai, mint az Assistant, a Maps és a Play elérhetően, valamint Android Autó és Apple CarPlay csatlakozási lehetőség. Opcionális a Cadillac folyamatosan tanuló, felhő alapú Super Cruise rendszere, mely szinte önállóan képes vezetni az autót.

Ez is érdekelhet:

Elektromos óriás a Cadillac Escalade IQ

Nagy hatótáv, önvezetés, luxus és erő is fért bőven a hatalmas Cadillac Escalade IQ-ba.

A Cadillac ezzel a modellel vált az elektromos autókra

Az elektromos autók Cadillacje egy gyártásba került tanulmányautó.

A Cadillac is elkészült az elektromos luxusautójával

Mutatjuk a BMW i7 és a Mercedes EQS amerikai riválisát.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában