Elektromos hajtással és hétszemélyes utastérrel igazi családi crossover a Citroën C3 Aircross.

Egyetlen rést sem hagy a kínálatban a Stellantis, ahol már minden márkának van egy csokornyi szabadidő-autója. Most pedig itt a C3 Aircross, mely a Citroën megfizethető árú családi autója, mely szoros rokonságban áll a szintén frissen bemutatott Opel Fronterával.

Lehet elektromos vagy benzines, ötszemélyes vagy hétüléses a Citroën C3 Aircross.

Miközben az Opel Frontera a határozott vonalaival és a letisztult felületeivel egyértelműen a németes stílust hozza, addig a Citroën C3 Aircross-ban van valami franciásan bohókás. A 4,39 méteres autónak hagyományos szabadidő-autó formája van, melyet a 2021-ben bemutatott Oli koncepció elemeivel, a vízszintes és függőleges vonalak játékával tettek érdekesebbé.

Feldobja az összképet, hogy a Citroën C3 Aircross többféle színkombinációban elérhető. Az eltérő színű tető mellett különböző könnyen változtatható elemektől lesz egyedi a Citroën családi autója. A belső égésű motorral és elektromos hajtással is elérhető C3 Aircross a Stellantis szlovákiai Nagyszombaton lévő gyárában készül.

Kényelmes és minimalista belterében akár heten is utazhatnak.

Kis átmérőjű kétküllős kormánya mögött csak egy kisebb kijelző van a legfontosabb adatoknak, a műszerfal közepén pedig egy 10,25 colos érintőképernyő van. Még a harmadik üléssorban is vannak könyöklők, pohártartók és USB csatlakozók. Teljes kihasználtsággal már csak 40 liternyi csomagtartó marad az ülések mögött, ötszemélyes konfigurációban pedig 330 liter (a sima ötüléses C3 Aircross csomagtartója 460 literes).

Megszokott elem a 136 lóerős 1,2 literes, háromhengeres turbómotor, melyet mild hibrid rendszer tesz hatékonyabbá. Az elektromos változatában egy 44 kWh-s lítium vasfoszfát akkumulátor van és 113 lóerős villanymotor, ezzel több mint 300 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. 2025-ben egy nagyobb hatótávú változat is érkezik. 100 kW-os DC töltőn lógva húszról nyolcvan százalékra kevesebb mint fél óra alatt töltődik fel az e-C3 Aircross.

Ez is érdekelhet:

Az ë-C3 lesz a Citroën olcsó villanyautója

Több mint 300 kilométeres hatótávval és kényelemmel itt az elektromos C3.

Az autózás jövőjét kutatja a Citroën ezzel a radikális koncepcióval

Az Oli egy egyszerűen gyártható, takarékos, olcsó villanyautó előfutára.

Nem terepjáró, de nagyon praktikus az új Opel Frontera

Jól hangzó nevet vesz elő új modelljéhez az Opel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés