Sokunk kedvenc autóversenyzője volt Colin McRae, akinek a családjában több sikeres pilóta is van. A legifjabb közülük Colin unokaöccse, Max McRae, aki idén a junior Európa-bajnokságon indul, és Magyarországon is láthatod majd versenyezni.

Colin McRae már tizenöt éve nincs köztünk, de az 1995-ös rali-világbajnok látványos vezetési stílusára örökké emlékezni fogunk. Nem ő volt az első sikeres autóversenyző a McRae-családban, hiszen apja, Jimmy ötszörös brit bajnok volt a nyolcvanas években, és öccse, Alister McRae is kipróbálta magát a rali-világbajnokságban, az ezredfordulón a Hyundai és a Mitsubishi gyári pilótája volt, még ha nem is aratott sikereket, negyediknél jobb eredményt ugyanis nem tudott elérni.

A három McRae: Jimmy, Colin és Alister
A család legifjabb versenyző tagja Alister fia, Max McRae, és az alma vélhetően nem esett messze a fájától,

mert már több mint három éve megmutatta, hogy milyen ügyesen tereli azt az Impreza WRC-t, amivel nagybátyja megnyerte a ’97-es Szafari-ralit. Max az utóbbi években az ausztrál bajnokságban indult, ahol Ford Fiestát, majd Subaru Imprezát vezetett, és a még mindig csak tizennyolc éves McRae idén még nagyobb fába vágta a fejszéjét.

„Imádom Ausztráliát, és szeretek versenyezni Ausztráliában, de

Európába kell jönnöd, ha karriert szeretnél építeni ebben a sportágban, és nekem eltökélt szándékom, hogy sikeres legyek a raliban”

– mondja McRae, aki egy Opel Corsával indul az idei junior Európa-bajnokságban. A szívének azért is kedves a márka, mert nagyapja Asconával érte el legjobb eredményét az Európa-bajnokságban, amikor másodikként zárt 1982-ben.

Raligyerekek sikerei

Nem ritka, hogy az autóversenyzők gyermekei apjuk nyomdokaiba lépnek, elég csak a kétszeres F1-es világbajnok Max Verstappenre gondolni, és a raliban is akad számos példa. A kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainz fia Ferrarit vezet a Formula–1-ben, míg a szintén világbajnok Petter Solberg fia, Oliver a Hyundai pilótája a rali-világbajnokságon, Harri Rovanperä fia, Kalle pedig a Toyotával meg is szerezte a vb-címet 2022-ben. Sőt, a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka lett 22 évesen, és ezt a címet épp Colin McRae-től vette át, aki 27 évesen nyert vb-t.

Max McRae elsőként májusban áll rajthoz a Lengyel-ralin, és mivel idén újra része a Rally Hungary az Európa-bajnokságnak, ezért Magyarországon is láthatod majd, mennyit örökölt családja vezetési tehetségéből a McRae-pilóták legifjabbja.

Ez is érdekelhet:

Colin McRae rekordját döntötte meg a rali új világbajnoka

Még senki nem szerzett ennyire fiatalon rali-világbajnoki címet, mint Kalle Rovanperä.

Ha szeretted a Colin McRae Rallyt, akkor ezt a videót imádni fogod

A ’97-es Subaruval csapat az egész McRae család.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában