A Cupra bejelentette egy újabb szabadidő-autója érkezését, és az új modell érdekessége lesz, hogy az Audi győri üzemében gyártják majd.

A magyarországi autógyártás már eddig is bővelkedett a prémiummodellekben, hiszen Kecskeméten készül a Mercedes, Győrben pedig az Audi több modellje, és most az utóbbi gyárban vesznek fel egy újabb márkát a programba.

A Cupra újonnan bejelentett sportos hibrid szabadidő-autója készül majd a magyarországi üzemben.

A Volkswagen-csoport sportmárkája még nem sok részletet árult el az újdonságról, csak egy sejtelmes képet mutatott róla, és hozzátette, hogy egy 4,5 méter hosszú szabadidő-autóról van szó. A Cupra kínálatában már most is van két ekkora méretű modell, az Ateca és a Formentor, valószínűleg az Ateca számára készítenek olyan utódot, aminek nincs Seat-megfelelője.

A Cupra új modelljéről azt tudtuk még meg, hogy mild hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal kínálják majd, és az utóbbihoz olyan akkumulátort szerelnek, amivel a tisztán elektromos hatótávja eléri a 100 kilométert. Az újdonság gyártása 2024-ben indul Győrben, abban az üzemben, ahol az Audi Q3 és Q3 Sportback készül jelenleg.

Ez is érdekelhet:

Mindenben duplázni szeretne idén a Cupra

Izgalmas modellekkel folytatja a hódítást a spanyol autómárka.

Az első igazi Cupra – Formentor VZ 2.0 TSI-teszt

A Formentor már nem Seat, és tényleg alkalmas a márkaépítésre.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában