Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az önállóvá vált DS egy teljesen új modellt mutatott be, ami meglepetésre nem crossover, de még csak nem is egyterű, hanem egy hagyományos formájú elegáns szedán. A DS 9 konnektorról tölthető hibridként érkezik.

A DS márka újabban két modellt kínált, és a DS 3 Crossback és a DS 7 Crossback is crossover, most azonban egy klasszikus limuzint készítettek a franciák. A vadonatúj DS 9 nem olyan felfújt formájú, mint az elődjének tekinthető DS 5, hanem egy elegáns vonalú szedán, ami a márka kínálatának csúcsára érkezik.

A méreteivel mindenképpen, a DS 9 ugyanis 4,93 méter hosszú, a tengelytávja 2,9 méteres. Még elég új a DS márka, de a jellegzetes hűtőmaszkról és fényszórókról azonnal felismerheted a 9-est is, a hátsó szélvédő sarkaiba tett irányjelzők a klasszikus DS-t idézik.

a hossza 18, a tengelytávja 10 centiméterrel nőtt. Más különbségek is akadnak: az ötajtós 508-hoz képest a DS 9 négyajtós, és az oldalablakok sem keret nélküliek, de a kilincsei a karosszériába simulnak, mint a DS 3-nak.

A DS 9 berendezése a francia luxus hagyományait folytatja.

A műszerfalat puha anyagokkal vonták be, a vezető elé két nagyméretű színes képernyő is került, és még kényelmesebbek a hátsó ülések, amelyek fűthetők, hűthetők és masszázzsal is ellátták őket, ezt a funkciót a hátsó kartámaszból lehet kezelni.

A belépőmodell az 1,6 literes, 180 lóerős benzinmotorral és a 110 lóerős elektromotorral 225 lóerős, a 11,9 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 40-50 kilométert képes megtenni elektromosan, legfeljebb 135 km/órás sebességgel.

A plug-in hibrid DS 9-nek később erősebb változatai is érkeznek,

elsőkerék-hajtással, 250 lóerővel és nagyobb elektromos hatótávval, valamint összkerékhajtással és 360 lóerővel. Ha nem kérsz a hibridből, akkor az 1,6 literes, turbós benzinest is rendelheted 225 lóerővel, de a Peugeot 508-cal ellentétben dízel nem lesz a DS 9-ből.

A DS limuzinja a francia márka legújabb vezetéstámogatóit is megkapja, közülük

Az éjjellátóval és parkoló asszisztenssel is felszerelt DS 9 szinte önvezetésre is képes, a dugóban araszolástól egészen a 180 km/órás sebességig.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.