Nem fér hozzá kétség, hogy megérdemelten nyerte el az Év autója díjat a Volvo XC40, hiszen több európai ország autós újságírói is a svédek szabadidő-autójának adták a legtöbb pontot, ezzel a Volvo most először nyerte el a díjat.

Korábban még sosem sikerült nyernie Év autója díjat a Volvónak, bár már több alkalommal is közel került hozzá. Először 1983-ban, amikor a 760-as a 3. helyet szerezte meg, majd 2013-ban a kompakt V40 szintén 3. lett. A Volvo az új korszakában is bekerült a legjobbak közé, 2016-ban az XC90 a 2. lett, és a tavalyi döntőben is benne volt S90/V90. De megnyernie most először sikerült a díjat.

Méghozzá elég egyértelműen győzött a Volvo, hiszen 325 pontot kapott az XC40, míg a második helyezett Seat Ibiza 242 pontot szerzett, a harmadik helyezett BMW 5-ös sorozatnak pedig 226 pontot adtak. Megkérdeztünk titeket is, hogy a döntőbe jutott típusok közül melyiket választanátok, és nektek a Kia Stinger jött be a legjobban.

A Stinger a zsűri szavazásán a negyedik helyen végzett 204 ponttal, ötödik lett a Citroen C3 Aircross 171 ponttal, alig lemaradva mögötte az Audi A8 169 pontot szerzett, míg az Alfa Romeo Stelviónak 163 pontot adtak.

Olvasd el a bemutatónkat a Volvo XC40-ről:

Ha túl fiatalnak gondoltad magad egy Volvóhoz, nézd meg az XC40-et

Karakteres külsővel hódít a legújabb Volvo.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

John Cena a legújabbra cserélte Honda Civic Type R-jét

További cikkeink a témában