A célegyenesbe ért a következő európai Év autója választás, hiszen megvan az a hét típus, amiből a zsűri végül kiválasztja a díjazottat. Mint máskor, úgy most is találsz kiskocsit és luxusautót is a csapatban, és egy egészen izgalmas modell is bekerült a válogatásba. Segíts eldönteni, melyik a legjobb!

Még örülhet az idei Év autója díjának a Peugeot 3008, de hamarosan át kell adnia a stafétát a következő típusnak, amit 2018-ban a márciusi genfi autószalonon hirdetnek ki. Már eddig is megvolt, milyen újdonságok közül választhat a zsűri, de a listát csak most szűkítették a hét legesélyesebb modellre. Olyan különlegességek, mint a Lamborghini Urus és a Rolls-Royce Phantom nem jutottak be, de azért akad érdekes versenyző.

A listában, mint mindig, most is elég eltérő kategóriából érkeztek a modellek. A Seat Ibiza éppúgy bekerült a döntőbe, mint az Audi A8 és a BMW 5-ös sorozata. A szabadidő-terepjárókat és crossovereket az Alfa Romeo Stelvio, a Citroën C3 Aircross és a Volvo XC40 képviseli, és van egy igazán izgalmas választás is. A Kia Stinger, a hátsókerék-hajtású, akár biturbó V6-ossal szerelt sportlimuzin, ami a Nürburgringen is szépen hasít.

Alfa Romeo Stelvio

Audi A8

BMW 5-ös sorozat

Citroën C3 Aircross

Kia Stinger

Seat Ibiza

Volvo XC40

Melyik típusnak adnád az Év autója díjat 2018-ban?

És ezt olvastad már?
Lehetne találni jobb SUV-t a Sorentónál, de minek – Hybrid és ecoHybrid-teszt