Sokunk álma egy Testarossa, ezért nehezen tudjuk elképzelni, hogyan hagyhat ott valaki egy alig használt példányt két évtizedig porosodni egy garázsban.

1984-ben a párizsi autószalonon leplezte le a Ferrari a legújabb csúcsmodelljét, és a Berlinetta Boxer utódjaként bemutatott Testarossa mindenkit lenyűgözött. Az ék alakú formáját a Pininfarina stúdiónál dolgozó Leonardo Fioravanti álmodta meg, a 4,9 literes, 12 hengeres, 400 lóerős bokszermotorjával 4,8 másodperc alatt gyorsult százra, és 290 km/órával száguldhatott.

A hatalmas oldalsó légbeömlőjével, bukólámpájával és ék alakjával a Testarossa a nyolcvanas évek ikonjává vált,

és a mai napig álomautónak számít, ezért is érthetetlen, miért hagynak porosodni egy alig használt példányt. A képeken látható autót egy francia úr vásárolta meg újonnan 1989-ben, de utána sem sokat használta.

A képeken látható Testarossát utoljára 2003-ban vették elő egy Saint-Tropez-i utazásra,

és mivel a tulaja inkább egy 911 Speedsterrel járt, a Ferrarit leparkolta egy teremgarázsba. 2012-ben a tulajdonos elhunyt, a felesége és lánya pedig most úgy döntött, hogy megválnak az autótól, aminek az órájában még csak alig több mint 22 ezer kilométer van.

A belső tér jó állapotban maradt fenn, a krémszínű kárpit hibátlan, és a poros karosszéria is csak egy alapos tisztítást érdemel. Mivel nagyon régóta nem használták, a műszaki tartalom alapos átnézésre szorul, de nemrég valaki megmenthette magának ezt az időkapszulát, aki 95 ezer eurót fizetett érte az Artcurial aukcióján.

Ez is érdekelhet:

Gyönyörű lett ez a modernizált Ferrari Testarossa

Nem lett belőle elektromos autó, inkább a 12 hengeres motorját dolgozták át.

Csak Michael Jacksonnak volt még ilyen Ferrarija

A nyitott tetős Testarossa igazi ritkaság.

Szomorú története van ezeknek a gazos telken pusztuló Ferrariknak

Azóta megmentették az elhagyatott gyűjteményt.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában