1985-ban egy gazdag amerikai úgy döntött, hogy a belga EBS karosszériaépítő céggel csináltat magának egy Ferrari Testarossa Targát.

Mostanra a Ferrari nem mond nemet a gazdag gyűjtők kéréseire és sorra jelennek meg az egyedi sportautók, de a 80-as években még nem engedtek ilyen könnyen a nyomásnak. A Ferrari Testarossából hivatalosan egyetlen nyitható tetős verziót készítettek, méghozzá Gianni Agnelli számára.

Száz éve született Gianni Agnelli, akinek volt egy pár fantasztikus autója

A Fiat legendás vezére a legnagyobb olasz playboy volt, az autógyűjteménye is figyelemreméltó.

Ahogyan a legtöbb egyedi autóját, úgy a Testarossa Spidert is ezüst színűre fényezték. Az autót egyébként azért készítették neki, mert épp huszadik éve töltötte be a Fiat elnöki posztját. Más hiába lebegtette a vaskos pénzkötegeket, nem kaphatott ilyesmit. A targa változatot is az EBS nevű belga cég készítette.

Annyira tökéletesen sikerült az 1985-ben épített autó, hogy akár a gyárból is kigurulhatott volna a sárga Ferrari Testarossa Targa, mely egyértelműen hiánypótoló alkotás.

Semmi drámai nincs a Testarossa Monospecchio, tehát az egyetlen tükrös változat átalakításában, mert egyszerűen csak a megfelelő helyen kivágtak egy szeletet a tetőpanelből. Az autó ettől még használható lesz esőben, hiszen a hiányzó elem visszatehető.

Ehhez hasonló átalakításokra specializálódott a belga EBS (Ernst Berg Systems), akik készítettek Lada Samarából és 6-os BMW-ből is kabriót, valamint Renault 25-ösből kombit.

Ez is érdekelhet:

Ez itt csak egy a brunei szultán Ferrari Testarossa Spiderei közül

Brunei szultánja imádja az autókat, azokat pedig egy kicsit jobban, amit kizárólag neki készítenek, mint ezt a Ferrari Testarossa Spidert.

Gyönyörű lett ez a modernizált Ferrari Testarossa

Nem lett belőle elektromos autó, inkább a 12 hengeres motorját dolgozták át.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ízléses retró a Ford Mustang GT hatvanadik évfordulós kiadása

További cikkeink a témában