A Fordnál immár hagyományosan készül lakóautó is, ezért miután megjelent a Transit Custom új generációja, nem sokkal később elkészült a Westfalia közreműködésével tervezett Nugget változat is, tele okos megoldásokkal.

Ami a Volkswagennél a California, az a Fordnál a Nugget, a közepes méretű kisbuszuk lakóautó-változata, és a nemrég összefogott két márka szinte egyszerre mutatja be a saját fejlesztésű gördülő otthonát. Az új Multivan alapjára épülő California heteken belül megjelenik, és addig is itt vannak az első képek az új Transit Custom Nugget változatáról.

Plug-in hibrid is lesz

A Nugget elsőként a 170 lóerős EcoBlue dízelmotorral mutatkozik be, de mint ahogyan a Transit Custom többi kivitele, úgy a lakóautó is elérhető lesz a Kugából ismerős plug-in hibrid hajtással. A 2,5 literes, benzines szívómotor és az elektromotor együtt 232 lóerős teljesítményre lesz képes, a tisztán elektromos hajtást a 11,8 kilowattórás lítiumion akkumulátor biztosítja.

Digitális műszerfallal

Nem maradnak ki a lakóautóból sem a Transit Custom újdonságai, például az asztallá hajtható kormánykerék, vagy a digitális műszerfal a 13 colos érintőképernyővel, amelyen a Ford legújabb SYNC 4 rendszere használható. A vezetési asszisztensek sorát adaptív tempomat, sávtartó, holttérfigyelő és az ekkora járműveknél hasznos 360 fokos kamerarendszer gazdagítja.

A Westfalia szakértelmével megtervezett Nugget az elődjénél is jobb lakóautónak ígérkezik.

A kabinban és a felhajtható sátortető alatt is kétszemélyes hálóhelyet találunk, a mosogatóval, tűzhellyel és hűtőszekrénnyel szerelt L-alakú konyhát az autó hátuljából lehet elérni, és szériafelszerelés lesz a hideg-melegvizes külső zuhanyozó is.

Okos megoldások

Az utastérben van egy pár modern megoldás, például 5G modemről lehet internetezni, 7 colos érintőképernyőn vagy az okostelefonra letölthető alkalmazással lehet irányítani a fedélzeti berendezéseket, és napelemes tetőt is lehet kérni. Az új Transit Custom Nugget elsőként a 170 lóerős dízelmotorral rendelhető, az első példányok 2024 tavaszára készülnek el.

Ez is érdekelhet:

Egy Ford lakóautóval vettük be Szlovénia legszebb részeit

Szlovéniában kismilliónyi csoda várja, hogy belevessük magunkat, egy Ford Transit lakóautó segítségével kezdtünk bele a felfedezésébe.

Fullos hosszú hétvége az új Ford Transit Custom Nugget Plusszal

Végre egy olyan Ford Transit, ami kellene, nagyon!

Plug-in hibriddel és még dízellel is kapható lesz az új Transit Custom

Nem csak az elektromos hajtásra teszi fel a közeljövőt a Ford.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában