A forgalomtól elzárt terület neve mindent elmond arról, hogy mire (nem) használjuk, ennek ellenére egy autós és egy motoros is egyszerre nézte ki magának a felfestett területet, hogy egérutat nyerjen rajta.

Két hete az M0-on végzett karbantartási munkát az útkezelő, amire minden előírt módon felhívták a közlekedők figyelmét, mégis akadt, aki nem kért az ezzel járó torlódásból. A forgalomfigyelő kamera rögzítette, ahogyan egy motoros egy forgalomtól elzárt területen hajt keresztül, hogy megelőzze az araszoló járműveket. Arra nem számított, hogy lesz egy autós, aki ugyanerre gondol, és szabálytalanul előzi meg a sort.

Mivel éppen egyszerre és ugyanott jutott eszükbe, ezért találkoztak, és ahogyan lenni szokott, a motoros húzta a rövidebbet. Az autós belökte a külső sávban araszoló kamionok közé, de szerencsére nem esett baja a motorosnak. Az eset kapcsán a Magyar Közút azt is összeszedte, hogy mit tehetett volna a motoros, és mit az autós annak érdekében, hogy elkerüljék a balesetet – ami utána persze még nagyobb torlódást okozott a környéken.

A motoros

  • csak álló járművek mellett haladhat el balról, jobbról vagy középen
  • csak óvatosan, megfelelő sebességet választva
  • odafigyelve az autósokra, meggyőződve, hogy biztonságosan el tud haladni mellettük
  • és persze csak olyan helyen, ahol szabályosan megteheti.

Az autós

  • használja a visszapillantó tükröket, figyelje a holtteret
  • készüljön arra, hogy egy motoros is elhaladhat mellettük
  • és persze csak olyan helyen váltson sávot, ahol az már szabályos.

A tanács örökérvényű: figyeljünk, vigyázzunk egymásra, tartsuk be a szabályokat, nemcsak magunk, hanem a többi közlekedő biztonsága érdekében is!

Ez is érdekelhet:

A megengedett több mint duplájával ment, elfogták a porschést

285 km/órával mérték be egy helikopterről, majd elfogták.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában