A spanyol közlekedési hatóság egy érdekes videót tett közzé, amelyen egy porschés gyorshajtót mérnek be egy helikopterről, majd nem sokkal később el is kapják.

Az amerikai híradókban szoktunk látni olyan felvételeket, mint amihez hasonlót most közzétett a spanyol közlekedési hatóság. Az autópályán száguldó Porsche 911 sebességét egy helikopterről mérik be, és mint kiderült,

az adott útszakaszon megengedett 120 km/óra helyett 285 km/órával haladt.

A Porschét végül az autópálya fizetőkapujánál kapták el, a vezetőjét őrizetbe vették, a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel gyanúsítják. Spanyolországban nem viccelnek a gyorshajtással, aki ugyanis több mint 80 km/órával lépi túl a megengedettet, négy évre is elvesztheti a jogsiját, és indokolt esetben börtön is járhat érte.

Az eset Madrid közelében, az A6-os autópályán történt, a helyi rádió szerint a brit rendszámú Porsche sofőrje egy ír férfi volt. Nem véletlenül veszik ennyire szigorúan a sebességhatárok betartását a spanyol rendőrök, ezen az útszakaszon ugyanis csak ebben az évben 28 baleset történt, 11-en megsérültek és ketten az életüket vesztették.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne