A tervezettnél is gyorsabban válthat elektromos autókra az Aston Martin, hiszen a DB11 és a Vantage utódja is elektromos lesz, és ezt a márka vezérigazgatója árulta el egy interjúban.

Az Aston Martin már korábban kijelentette, hogy 2030-ra a kínálatának 50 százaléka teljesen elektromos hajtású lesz, de a márka akár ennél korábban is elektromos autókra válthat. Tobias Moers vezérigazgató az Automotive News szaklapnak adott interjúban elárulta, hogy a kínálat derekát jelentő DB11 és Vantage utódja már tisztán elektromos hajtással készül.

Már előbb is lesz hibrid modellje az Aston Martinnak, hiszen nemrég mutatkozott be a konnektorról tölthető Valhalla, a szintén hibrid Valkyrie kényelmesebb testvére, és a hírek szerint hibrid lesz a középmotoros Vanquish is. A márka eladásainak nagyját azonban a klasszikus modellsorozatok teszik ki, és ezek hamarosan benzinről elektromotorra váltanak.

„A hagyományos sportautó-kínálatunk következő generációja teljesen elektromos lesz, efelől nincs kétség”

– fogalmazott Moers, ami azt jelenti, hogy búcsúzhatunk a V8-as és V12-es modellektől. Azt még nem tudni, hogy milyen lesz az elektromos Aston Martin, de a márka vezére kijelentette, hogy legalább 600 kilométeres hatótávra számíthatunk.

A tervek szerint 2025-ben jelenik meg az első elektromos Aston Martin, ezért a jelenlegi kínálat egy kicsivel tovább gyártásban marad. Sőt, hamarosan a nemrég általunk is kipróbált DBX szabadidő-terepjárónak is lesz plug-in hibrid változata, és egy elektromos crossoveren is dolgozik a márka. Moers szerint nincs miért aggódnunk, az elektromosra váltás nem csökkenti a márka által nyújtott vezetési élményt.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Francia autó is kaphat nulla csillagot az európai törésteszten
Zsarolóvírust kaptál? Ezeket tegyük meg napjaink legveszedelmesebb informatikai fenyegetése, a zsarolóvírus ellen!