A realitás is az, hogy a hétszeres világbajnoknak esélye sincs egy ennyire gatya Mercedesszel.

Négy futam után sem változott a helyzet, a Mercedes autója továbbra is harmatgyenge, így 19 futammal a vége előtt sem túlzás azt kijelenteni, hogy kisebb csoda kellene ahhoz, hogy összejöjjön a címvédés, ahogy Lewis Hamilton rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címéhez is. Úgy tűnik, a csapat és a brit pilótája is lemondott már az idei évről.

Toto Wolff csapatfőnök ugyanis úgy nyilatkozott, hogy a konstruktőrök vetélkedésében legfeljebb a harmadik hely megszerzése lehet a céljuk, ugyanakkor hozzátette, hogy „a sport nem mindig követi a matematikát”, ezzel szemben Hamilton nem hagyott kiskaput magának:

„Kiszálltam a bajnoki címért folytatott küzdelemből, semmi kétség”

– hozzátéve, hogy továbbra is keményen dolgozik, hogy megpróbálja valahogyan visszahozni a helyzetet.

Lewis Hamilton eddig egy 3., egy 4., egy 10. és egy 13. helyet tud felmutatni, ami pluszban azért is meglepő és egyben a kisebb csoda kategóriájába tartozik, hogy a brit csapattársa, George Russell egy ennyire gatya autóval is képes volt egy 3., két 4. és egy 5. helyet összehozni.

Mi sem jelzi jobban, hogy mennyire gáz a Mercedes autója, hogy Toto Wolff a legutóbbi futam, az Emilia-romagna-i Nagydíj leintése után bocsánatot kért a 13. helyen célba érő Hamiltontól a vezethetetlen autóért:

(Forrás, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One